Връчиха наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на

...
Връчиха наградите на ученическия конкурс за есе и разказ на
Коментари Харесай

​Връчиха наградите на ученическия конкурс за есе и разказ Братя Мормареви

Връчиха премиите на ученическия конкурс за есе и роман на фондация " Братя Мормареви ". Атрактивните заглавия " Десет кила свинско и трюфели " и " Отвори на 84-та страница " и смисленото наличие зад тях привлякоха вниманието на журито. Така Владимир Илиев и Анелия Крумова завоюваха първите награди за есе и роман в състезанието " Бодлите на таралежите ".

София

16-годишната Анелия вижда през прозореца дете, което рови в резервоар за боклук. В този миг чете книга, страницата е тъкмо 84-та. Така се ражда есето " Отвори на страница 84-та ", което в действителност е единствено от 2 страници.

Анелия Крумова, първа премия за есе: На 84-та страница ги има всички тези очаквания на децата на България. всички очаквания на тези деца, които са лишени от наставнически грижи.
Разказът на Владимир " Десет кила свинско и трюфели " споделя за цената на човешкия живот. Лирическият воин е дете, продадено за 18 000 лв., малко преди да навърши годинка.

Владимир Илиев, първа премия за роман: Малко преди да напиша описа бях попаднал на една страница за това какъв брой костват трюфелите на кг. Колко коства биосвинското месо и тези прищявки на по-богатите хора за мен и оттова взех решение да го сравня с килото на моя воин.
При награждаването членовете на журито дадоха скъпи на практика препоръки на участниците.

Бойко Василев, член на журито: Ако тези деца могат от в този момент да погледнат на писането като отговорност, като труд, като специалност, като тестване, оттук насетне светът е техен.
Тази година в състезанието се състезаваха над 80 деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР