Врачанският окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Враца,

...
Врачанският окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Враца,
Коментари Харесай

Заради жена: Окръжният съд потвърди условна присъда за мъж, заплашил с убийство приятел

Врачанският областен съд удостовери присъда на Районен съд – Враца, с която той признава за отговорен М. Ц. В. в закана за ликвидиране. Престъплението станало на 25.08.2017 година във Враца, като подсъдимият се заканил с ликвидиране на Ц. П. Й. и това възбудило състоятелен боязън у Й. за реализирането му. Подсъдимият и потърпевшият били в положителни другарски връзки. Поводът за заканата са персонални връзки на двамата с жена, която в началото живеела с потърпевшия, само че след това се разделили и имала по-близки връзки с подсъдимия. Пострадалият и дамата били на посетители при другари, за което подсъдимият схванал. Той дошъл пред дома и упорствал да влезе, и когато получил отвод, заплашил, че ще влезе и ще избие всички. На мястото била извикана полиция. Подсъдимият се укрил преди чиновниците на реда да дойдат, само че траял да заплашва с SMS-и. В идващите дни експанзията на подсъдимия по отношение на потърпевшия траяла.
Въззивният съд напълно възприе доказателствата, събрани от следения съд. „ В тази връзка, недоволството на отбраната и на самия обвиняем пред въззивната инстанция за необоснованост на обвиняването, по което подсъдимият е приет за отговорен и наказан, е безусловно безпричинно “ – се споделя в претекстовете на Окръжен съд - Враца. Не бе почетено настояването на подсъдимия и неговия бранител наказването, наложено от Районен съд - Враца, да бъде понижено.
Присъдата, която Врачанският областен съд удостовери, е „ отнемане от независимост “ за период от девет месеца, като изтърпяването на наказването се отсрочва за период от три години.
Решението на Окръжен съд – Враца е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР