Врачанският окръжен съд не уважи исканията за условно предсрочно освобождаване

...
Врачанският окръжен съд не уважи исканията за условно предсрочно освобождаване
Коментари Харесай

Окръжният съд във Враца отказа на двама убийци предсрочно излизане от затвора

Врачанският областен съд не почете настояванията за условно предварително освобождение на двама наказани за тежки умишлени закононарушения. А. Б. е направил обир, съпроводен с ликвидиране, като действието е след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Той има и други закононарушения с влезнали в действие присъди. Осъденият е изтърпял 19 година 3 м. 15 дни от наложеното му наказване „ отнемане от независимост “, а му остават още 2 година 8 м. 15 дни. Становището на управлението на пандиза във Враца, където той изтърпява своята присъда е, че макар настъпилите позитивни промени в държанието му, към момента не е реализирано нужното корекционно влияние и той не дава отговор на условията да бъде предварително освободен.
Не е потвърдил своето коригиране във врачанския затвор и другият наказан – К. П. Неговата присъда в началото е била пожизнен затвор за обир, съпроводен с опит за ликвидиране, която след това е понижена от Софийския апелативен съд на 20 години „ отнемане от независимост “ при първичен интензивно непоколебим режим. Той е изтърпял 11 година 4 м. 13 дни и му остават 8 година 7 м. 17 дни. За този интервал обаче К. П. не е осъзнал претекстовете за престъпното си държание и не приема напълно отговорността за постъпките си – се споделя в мнението на управлението на врачанския затвор.
Прокурорите и по двете каузи дадоха мнение да не се почитат молбите на тези наказани.
Макар и за двамата – А. Б. и К. П. - да е налице едно от изискванията за предварително освобождение, а точно да са изтърпели половината от наложеното им наказване „ отнемане от независимост “, съдът реши, че не са налице безапелационни доказателства за втората изискуема причина – позитивна смяна в наказаните по време на изтърпяване на наказването и не почете настояванията им.
Определенията на Врачанския областен съд подлежат на обжалване пред Софийския апелативен съд в законоустановения период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР