Врачанският окръжен съд днес произнесе ефективна присъда спрямо подсъдимия Г.

...
Врачанският окръжен съд днес произнесе ефективна присъда спрямо подсъдимия Г.
Коментари Харесай

Ефективна присъда за мъжа, причинил катастрофа със загинал и трима пострадали на Е-79

Врачанският областен съд през днешния ден произнесе ефикасна присъда по отношение на подсъдимия Г. Ч. Той бе приет за отговорен в това, че на 26.09.2019 година сред селата Люти дол и Ребърково, при ръководене на лек автомобил „ Сеат Ибиза “, е нарушил разпоредбите за придвижване, като е управлявал със 122,7км/ч, при позволени отвън обитаемото място 90 км/ч, подхванал е неразрешено изпреварване и е провокирал злополука, при която по несъобразителност е предизвикал гибелта на 25-годишния Г. К. от София и междинни телесни повреди на три лица, измежду които две деца на 9 и 11 години.
За случая тогава заяви медията ни.



Делото мина в едно съвещание. По искане на подсъдимия и неговия бранител, което бе почетено от съда, то бе гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване – член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимият призна всички обстоятелства от обстоятелствената част на обвинителния акт. За осъществените закононарушения съдът дефинира на Г. Ч. дейно наказване от 4 години „ отнемане от независимост “, което редуцира с 1/3, поради съкратеното правосъдно разследване, и го осъди на 2 години и 8 месеца "лишаване от независимост ", което да изтърпи при първичен "общ " режим. Подсъдимият е лишен и от правото да ръководи МПС за период от 4 години.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна, а предстои на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР