Врачанският общественик Христо Илиев представи първия си филм Човеци снощи

...
Врачанският общественик Христо Илиев представи първия си филм Човеци снощи
Коментари Харесай

Премиера на филма Човеци, създаден от Христо Илиев и оператора Ив.Нелов във Враца

Врачанският държавник Христо Илиев показа първия си филм " Човеци " нощес - 27 февруари, в кино " Метропол " в града.

" Филмът се зароди от това, че се срещам с доста младежи и огромна част от тях за жал не знаят историята си, нехаят за българската лирика, не са чували за известни персони от духовния и културния живот на родния си град Враца. И това ме накара да направя този филм с разнообразни хора от нашия град и към тях прибавих стихове на Христо Ботев, Иван Вазов, молебствия, написани през 9 век от Константин Кирил - Философ и Константин Преславски.

Стиховете се извършват от актьораЯнко Лозанов. По този се надявам младежите да се допрян до родното, до българското, да се гордеят, че са българи, да осъзнаят своята отговорност пред предците ни и най- към този момент да бъдат индивиди ", разяснява той.

Ето повече от първо лице затовакак е основан кино лентата Христо Илиев сподели за слушателите на Дарик Враца - чуйте в прикачения звуков файл

През годините Христо Илиев е направил много доброволчески начинания, като най-значимата от тях е възобновяване на подземната Болярска черква " Св. Никола " от края на 16 век, в която е проповядвал Св. Софроний Врачански.



На 1 март следва още една прожекция на кино лентата, а по-късно ще бъде възложен на всички образователни заведения, с цел да се срещнат младежите с него, каквато е патриотичната концепция за основаването му.

На премиерата нощес във Враца участваха видни общественици - Боян Ботев, шоуменът от района Годжи, участниците във кино лентата и още доста фенове, изкушени от родолюбивата концепция на Хр.Илиев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР