Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“, организирана от Кирил

...
Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“, организирана от Кирил
Коментари Харесай

Врачанка се включва в кампанията „Подай ръка“ на тийнеджър от социален дом

Врачанка се включва в акцията „ Подай ръка “, проведена от Кирил Балдев от пазарджишкото село Звъничево. Помощник на Кирил в града под Околчица е локалната жителка Д.М.
От скоро акцията е за цялата страна и обгръща разнообразни действия.
Преди това уредникът й събираше единствено книги, а благодарение на врачанката към този момент даренията ще бъдат по-общи.
Кампанията включва всичко належащо за прекарване на хората.Тя е за поддръжка на пенсионерите целогодишно, поддръжка към обществените центрове, домове за деца - домове за възрасти и доста други, поддръжка към бедните хора по улиците.
В момента Д.М. и Кирил чакат да съберат още хора, който да се включват в акцията.
Балдев е още възпитаник, само че към този момент има опит в благотворителните прояви. Той стартира акция за събиране на книги за библиотеката в родното му село Звъничево, откакто пожар я опустошава. Случката е отпреди три години, когато той е четиринайсетгодишен. След това взема решение да продължи и да събира книги и за други библиотеки в села и дребни обитаеми места.
Учи в математическата гимназия в Пазарджик и живее в обществен дом в Звъничево. Прави усещане на доста умен за възрастта си. Тъй като обича да написа лирика, от време на време взе участие в литературни състезания. Иска да следва публицистика и да бъде публицист. Харесва му това, че тази работа ще му даде опция да опише доста положителни истории.
Кирил не може да каже дали ще продължи да се занимава с това да събира и подарява книги в бъдеще. Той обаче е уверен в това, че от него зависи какво ще бъде бъдещето му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР