VR приключенията ще бъдат силно застъпени и тази година на

...
VR приключенията ще бъдат силно застъпени и тази година на
Коментари Харесай

Видео игри, състезания и VR приключения на Sofia Game Night


VR приключенията ще бъдат мощно застъпени и тази година на Sofia Game Night
(снимка: Sofia Game Night)

Страхотни занимания за феновете на видео игрите дава обещание следващото издание на фестивала Sofia Game Night, който ще се организира на 24 октомври в над 20 местоположения в столицата. Програмата на Нощта на игрите, която тази година ще се организира както онлайн, по този начин и офлайн, включва редица събития от сферата на видео игрите.

През 2020 ревюто за български основатели на видео игри – Games Made in BG – се завръща под формата на специфичен онлайн стрийм. На събитието, отдадено на многообразието от игри, основани от български разработчици, ще вземат участие 8 „ game dev ” компании, които ще стриймват непосредствено свои заглавия.
още по тематиката
На живо ще се включат две български студиа – Incineration Productions JSC и Студио Мечка, с цел да показват последните си игри. Участието им е като част от SYSF – месечно събитие, което цели да сложи на фокус инди студиата в България.

Предвиден е и извънреден шампионат, проведен от Belot.bg, в който всеки ще може да премери сили с най-запалените играчи по белот в България. За втора поредна година в Sofia Game Night взе участие и VRooms, които ще пренесат участниците във трогателен виртуален свят.

С виртуална действителност се включват и Avatar VR Club Game Room – единствената по рода си VR зала в България, както и първата в Европа с потребление на новаторските Cybershoes. С помощта на кибер-обувки, очила и слушалки, участниците в шоуто изцяло ще се потопят в обичаните си игри.

На 24 октомври следва разкриване на специфичен Minecraft сървър – Minecraft София. Това е онлайн пространство, в което екип от запалянковци построяват повече от няколко месеца тъкмо копие на българската столица. Очаква се също забавен тур със основателите на сървъра и българския стриймър Shinonna. Допълнителната изненада идва от Inside Joke Stand-up Comedy, които ще се включат с първия в България Minecraft стендъп.

За феновете на ретро игрите екипът на бар „ Ретроспекция ” е подготвил вълнуваща стратегия с разнообразни системи от видео конзоли, основани от далечната 1976 година до по-модерни времена. Конзолите ще бъдат свързани със остарели тв приемници като „ Велико Търново ”, „ Опера ” и други Компютри Правец, Apple и още други страсти чакат посетителите.

Събитията са безвъзмездни, само че доста от тях изискват предварителна регистрация, прецизираха уредниците на.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР