Впродължение на няколко часа в понеделник плитките води край южната

...
Впродължение на няколко часа в понеделник плитките води край южната
Коментари Харесай

Учени сигнализират: Измерена е рекордна температурата на водата край бреговете на Флорида

Впродължение на няколко часа в понеделник плитките води край южната част на Флорида надхвърляха температура от 100 градуса по Фаренхайт, или 37,8°. Това може да постави нов международен връх , споделят специалисти. 

Данните са регистрирани от една буя в залива Манейти, на към 38 благи югозападно от Маями, на дълбочина 1,5 м. Максималната температура от 101,1° F., е записана в 18:00 ч., само че тя остава над 100° F  в продължение на към четири часа, сочат формалните данни.

Джеф Мастърс, метеоролог и някогашен държавен академик, написа в Туитър, че въпреки да няма формален международен връх за температурата на морската повърхнина, научна публикация от 2020 година открива, че предходният най-много, регистриран в Кувейтския залив, е бил 99,7 ° F.

Folks. Just got off the phone with a NOAA rep, and they verify the reading is not a broken gauge, and it seems to be accurate. Doesn’t mean it’s a record. Just means the water was that hot.
— Jeff Berardelli (@WeatherProf)
Мастърс прецизира, че новото премерване е направено наоколо до сушата, " замърсяването на измерването от резултатите на сушата и органичните субстанции във водата може да направи върха недействителен ", показва той. 

" Освен в случай че няма фотографско доказателство, че не е имало парчета, ще бъде мъчно да се удостовери върхът от 101° F,  като годен ", добави Мастърс в обществените мрежи.

Подобните на сауна условия може да са приятни за някои хора, само че продължителната рискова топлота е опустошителна за екосистемите на кораловите рифове и типовете, които зависят от тях.

Коментарът на метеоролога Джеф Мастърс, идва дни, откакто Фондацията с нестопанска цел за възобновяване на коралите (CRF) заяви, че един от рифовете в Южна Флорида, за чието възобновяване работи, е бил унищожен.

Екипите на CRF посетиха рифа Сомбреро. ''Това, което открихме, беше невъобразимо - 100% смъртност на коралите ", споделя в изказване Фанор Монтоя-Мая от организацията.

По данни на Националната океанска и атмосферна администрация на Съединени американски щати към 25% от всички морски типове се срещат в кораловите рифове.

Средиземно море доближи най-високата си температура в историята в понеделник по време на изключителна гореща вълна, оповестиха испански откриватели, предаде АФП.

" Постигнахме нов връх в междинната дневна температура на морската повърхнина на Средиземно море: 28,71° C (83,68° F) ", обявиха от испанския Институт за морски науки.

Предишният връх е от 23 август 2003 година със междинна стойност от 82,86° F.

Според климатолога от НАСА Гавин Шмидт юли 2023 година е на път да бъде най-горещият месец в историята.

" Наблюдаваме невиждани промени по целия свят ", сподели Шмидт. По думите му върхове се регистрират както на сушата, по този начин и в морето. Той е безапелационен, че последствията се дължат най-много на провокираното от индивида изменение на климата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР