Впиянченият шеф на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше военен министър

...
Впиянченият шеф на ВМРО Красимир Каракачанов, който беше военен министър
Коментари Харесай

Супер наглост: Шкембе войводата Красимир Каракачанов се подмазва за посланик

Впиянченият началник на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който беше боен министър в държавното управление на ГЕРБ и като подобен свърши много безчинства в името на далаверата, се подмазва на настоящите властимащи, с цел да стане дипломат, написа „ Уикенд “.
Подигравателно наричаният Шкембе челник пишман политик се договорил с Илияна Йотова да замине дипломат в някоя от някогашните руски републики в Азия. Това изясняват чудесно осведомени, като допълват, че ангажимента може да се извърши, чак след президентските избори и то в случай, че Йотова бъде избрана отново за вицепрезидент. Само по този начин ще може да помогне на Каракачанов.
Иначе в Азия имало представителства с краткотрайно ръководещи и в тях постоянно може да се откри място за изпаднал от огромната политика, смеят се източниците ни.
В далечните земи, като се изключи че са плодородни региони за бизнес, войводата ще е доста надалеч от всевъзможни правосъдни разправии, свързани с издаването на български паспорти против пари и присъединяване на видни дейци на Вътрешна македонска революционна организация в аферата.
Преди време Каракачанов имал други проекти – желал да замине консул в Съединени американски щати. Като умел състезател бил наясно, че с досието си на сътрудник Иван от Шесто ръководство на Държавна сигурност, отдел за „ Борба с подривната активност на съперника по направление вяра, ционизъм”, не може и дума да става за посланически пост.
Нямало обаче спънка да оглави генерално консулство, още повече че в Чикаго по това време няма титуляр. В този дух шефът на Вътрешна македонска революционна организация имал и някакво мъгляво заричане от Румен Радев, само че по този начин или другояче някогашният боен министър и вицепремиер не стана консул зад океана.
Сега той траял диалозите, само че към този момент с Илияна Йотова, като за това съдействали по думите на осведомени, близки на Каракачанов от тогавашната Държавна сигурност с въздействие в средите на Българска социалистическа партия.
По техен съвет той се ориентирал и към друга дестинацията – някогашните руски републики в Азия, където надали ще се впечатлят кой с коя тогавашна комунистическа работа е обвързван. Освен това регионът предлага много благоприятни условия за бизнес, в това число и обвързван със спецпродукция.
Ако Каракачанов в действителност замине като дипломат няма да е нито първият, нито последният с сходен кариерен процес.
Никола Филчев откакто завърши мандатът му на основен прокурор през 2006 година, отпраши към Казахстан, като началник на задачата. Остана там до 2008 година
Червената Меглена Плугчиева, която сходно на Каракачанов тук се издигна до министър и вицепремиер, беше дипломат в Германия, Швейцария и Лихтенщайн, а в този момент е в Черна гора.
Синият Димитър Абаджиев също от народен представител през 2015 година се преквалифицира в общоприет консул на България в Шанхай, а по-късно стана и дипломат на България в Словения, а в този момент е в Саудитска Арабия. Такива образци у нас има в обилие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР