Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева едновременно вълнуват

...
Впечатляващият талант и неподражаем почерк на Цветана Манева едновременно вълнуват
Коментари Харесай

„Стандарт и класа“: Цветана Манева получи почетния знак на президента

Впечатляващият гений и безподобен почерк на Цветана Манева по едно и също време вълнуват и респектират генерации българи. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията в Гербовата зала, на която удостои с Почетния знак на президента популярната българска актриса и изявен държавник Цветана Манева.

Отличието е във връзка нейната 80-а годишнина и регистрира приноса ѝ за развиването на театралното и филмовото изкуство, както и заслугите ѝ в одобряването и развиването на българските обичаи в актьорското майсторство.

„ Интелигентна, взискателна към себе си, само че и към другите, преминаваща философски през тестванията, любознателна, провокативна, свободолюбива. Всичко това може да се заключи напълно малко: Цветана Манева – стандарт и класа “, уточни президентът.

Освен безспорния гений на актрисата, президентът открои и предаваните от нея светлина и достолепие, поради които всички българи я ценят и обичат. „ Тя въодушевява и буди удивление и е ослепителен привлекателен и инфекциозен образец за младите си следовници “, акцентира още Румен Радев и добави, че Цветана Манева продължава да буди размисъл във всички, които се вслушват в нейните позиции по значимите публични тематики.

„ Не спирайте и бъдете здрава! “, пожела президентът на отличената актриса.

„ Дарбата е даденост, а геният е работа “, сподели Цветана Манева, откакто бе удостоена с Почетния знак на президента. Тя уточни, че приема оценката като оценка за своя труд в продължение на повече от половин век.

Актрисата благодари на всички свои сътрудници, с които е работила през годините, на студентите, на които е преподавала, както и на своята аудитория.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР