Войските на НАТО могат да извършват дейности по поддръжка директно

...
Войските на НАТО могат да извършват дейности по поддръжка директно
Коментари Харесай

Президентът на Чехия: Изпращането на войски от НАТО в Украйна не нарушавало международното право

Войските на НАТО могат да правят действия по поддръжка непосредствено на украинска територия , защото това няма да наруши никакви интернационалните правила.

Това съобщи в изявление за Чешката държавна телевизия президентът на страната Петр Павел.

Според него би трябвало да се прави ясно разграничаване сред разполагането на бойни елементи и възможното включване на войски в някои " поддържащи " действия, с които НАТО към този момент има опит.

" От позиция на интернационалното право и на Устава на Организация на обединените нации нищо не би попречило на войски на страни - членки на НАТО, както и на цивилни жители, да вземем за пример, да оказват помощ в работата в Украйна ", акцентира Павел.

Според Павел западните съдружници би трябвало да имат смелостта да защитят активността си юридически, " тъй като подпомагането на образованието и поддръжката на техника в суверенна страна не е присъединяване в бойни дейности ", изясни чешкият президент.

" Дори и да има подготвителна задача на нейна (украинска) територия, това не е нарушаване на нито едно интернационално предписание. И от нас зависи каква форма на помощ ще изберем да предоставим на Украйна, стига да останем в границите на тази граница на небойно присъединяване ", сподели чешкият президент.
 Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци
Макрон прикани съдружниците на Украйна да не бъдат страхливци

Войната се завърна на нашата земя, разгласи френският президент

" Със сигурност не бих отхвърлил спор по този въпрос. Ако успеем да се споразумеем със съдружниците, че да вземем за пример вместо да образоваме украински бойци на територията на страните членки на НАТО и да транспортираме хиляди бойци, да речем, в Полша или Чехия, доста по-разумно би било да транспортираме няколко десетки инструктори на украинска територия и да образоваме украински бойци там ", сподели той.

Той също по този начин напомни, че след началото на съветската инвазия в Украйна Москва съобщи, че всеки, който оказва каквато и да е помощ на Украйна, ще бъде законна цел.
 Макрон застава зад мненията си за изпращане на войски в Украйна
Макрон застава зад мненията си за изпращане на войски в Украйна

Той е премислил всяка една от думите, които е споделил по този въпрос

" Днес ние освен доставяме Украйна с леко стрелково оръжие, доставяме я с танкове, скоро може да я снабдим със самолети, доставяме я с крилати ракети със междинен обхват и все пак не е имало нападение срещу територията на НАТО .

Русия знае доста добре, че това би било доста по-голямо нарушаване на закона отот това, което прави в този момент в Украйна ", сподели Павел. Той даже добави, че Русия е наясно със силата на НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР