Войските на Беларус продължават да изпълняват задачи за покриване на

...
Войските на Беларус продължават да изпълняват задачи за покриване на
Коментари Харесай

50 дни война: Унищожен руски кайцер, продължаващи боеве и доказателства за престъпления в Буча

Войските на Беларус не престават да извършват задания за покриване на украинско-беларуските гранични региони Брест и Гомел.

В Слобожански в Североизточна Украйна съветските сили правят разузнаване на евентуални места за офанзива.

В Донецк в Източна Украйна съветските сили водиха война в регионите Славянск, Попасна и Курахово и щурмуваха пристанищния град Мариупол безрезултатно.

Ето и главното от 50-тия ден на войната:

Повреденият ракетен кайцер “Москва”

Един от основните за съветския флот кораби или плава зарязан, или е на дъното на Черно море - голям удар за военните, които се борят против украинската опозиция в продължение на към този момент 50 дни след началото на нашествието на 24 февруари. Руски моряци изтеглиха ракетния крайцер " Москва ", флагман на нейния Черноморски флот, след пожар, който взриви муниции на борда, оповестиха съветските държавни медии ТАСС и РИА Новости в сряда, базирайки се на съветското министерство на защитата.

От информацията стана ясно, че " Москва " е бил съществено развален при случая и че аргументите за пожара се проверяват. Руските отчети не дават информация за жертви.

Часове по-рано обаче украински чиновник съобщи, че съветският боен транспортен съд е бил ударен от крилати ракети, изстреляни от Украйна.

Военната помощ на Съединени американски щати

Съединените американски щати оповестиха, че ще изпратят нова пратка с оръжия на Украйна. Според президента Джо Байдън това ще даде на силите на Киев “нови възможности” да се борят в съветската войска.

Пратката включва хеликоптери, дронове Switchblade - известни още като " дронове камикадзе " - и оръдия гаубици, бронирани транспортни средства и други консумативи. Пратката е на стойност 2.5 милиона $.

Ужасът в Буча

Украйна е място на престъпление, обявиха прокурори, разследавщи военни закононарушения. Те посетиха Буча, където фотоси демонстрираха убити по улиците на града цивилни.

" Имаме рационални учредения да считаме, че се правят закононарушения от юрисдикцията на съда ", сподели основният прокурор на Международния углавен съд Карим Хан.

Голяма европейска организация за сигурност споделя, че има ясни модели съветски войски да нарушават интернационалното филантропично право. Група от специалисти на ОССЕ съобщи, че е разкрила достоверни доказателства за изтезания и други санкции.

Мариупол

Повече от 1000 украински военнослужещи са се предали в Мариупол, обявиха от съветска страна. Киев обаче отхвърля. Според зам.-кмета Сергей Орлов войските на Украйна към момента се бият. Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски също отхвърля градът да е паднал.

Боеве се водят към индустриалния квартал " Азовстал ", който е един от двата региона, които към момента не са под контрола на съветската войска.

Пропагандата в съветските малките екрани обаче настойчиво работи, с цел да убеди жителите на Руската федерация, че " военната интервенция ", както продължава да назовава Кремъл протичащото се в Украйна, върви по проект. На фрагменти, показани в ефира на държавните медии, се виждат служещи в морския флат, които се предават - информация, която от Украйна отхвърлят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР