Войници от полк Азов са забранили на цивилни да напускат

...
Войници от полк Азов са забранили на цивилни да напускат
Коментари Харесай

РИА: Евакуирани от Азовстал: Националистите от Азов не пускаха хора от завода

Войници от полк Азов са забранили на цивилни да напущат завода Азовстал, макар оповестените филантропични коридори и ги принудиха да копаят окопи, оказва се от видеозапис на диалози с поданици на Мариупол, евакуирани от този цех, оповестено в понеделник Министерството на защитата на Руската федерация, написа РИА Новости. „ Те не желаеха хората да излязат, всички споделиха едно и също: „ Всичко е опожарено, няма къщи, бомбардирани - не ходете там, има неприятни момчета. „ Знаехме, че има коридори, имахме радио, само че не можахме да стигнем до тях „ Не ни пуснаха, държаха ни в бункер и не ни пуснаха да излезем от завода “, сподели работничка в Азовстал, която е била в завода от 26 февруари.

Заловените украински бойци описаха за уважителното отношение към тях от страна на съветските военнослужещи и признаха, че са сюрпризирани от този факт. Видеозаписи на показанията бяха оповестени в Telegram от РИА Новости, само че по-късно бяха свалени поради " нарушение на стандартите на общността ".
„ Изненадан съм, че (руските военни се отнасяха с нас – бел. ред.) правилно. Защото ни споделиха по малкия екран нещо напълно друго. И ни говореха човешки, като хора, които имаха потребност, оказаха първа помощ “, сподели той един от украинските пандизчии.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР