Русия отговори с нова заплаха от ескалация във вторник на

...
Русия отговори с нова заплаха от ескалация във вторник на
Коментари Харесай

Москва е готова да удари френски военни треньори в Украйна

Русия отговори с нова опасност от ескалация във вторник на известията, че Франция може скоро да изпрати обучители в помощ на украинската войска.

„ Нито един инструктор, участващ в образованието на украинската войска, няма имунитет “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред пресата съгласно отчет на френската новинарска телевизия AFP.

„ Няма значение дали са французи или не “, добави Песков.

Миналата седмица главнокомандващият на Украйна Александър Сирски сподели, че френски инструктори ще дойдат в Украйна „ скоро “, изказване, което беше омаловажено по това време както в Париж, по този начин и в Киев.

Френският президент Еманюел Макрон – който ще се срещне с украинския президент Володимир Зеленски тази седмица по време на 80-ата годишнина от десанта на D-Day във Франция – може скоро да разгласи дребна коалиция от страни, искащи да изпратят обучители на място в Украйна, заяви Le Monde.

„ Днес няма консенсус по отношение на формалното изпращане, приемане и утвърждение на сухопътни войски. Но в една динамична обстановка нищо не би трябвало да се изключва “, сподели Макрон през февруари.

Руският президент Владимир Путин сподели предходната седмица, че към този момент има „ експерти [в Украйна] под прикритието на наемници “. Междувременно държавната осведомителна организация ТАСС цитира представителя на външното министерство Мария Захарова, която споделя, че Москва има „ удостоверение... на известията, че Франция се готви да изпрати свои войски в Украйна “, по отношение на инструктори.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР