Войната в Украйна вероятно ще приключи в началото на май,

...
Войната в Украйна вероятно ще приключи в началото на май,
Коментари Харесай

Съветникът на Зеленски: Войната в Украйна ще приключи до май

Войната в Украйна евентуално ще завърши при започване на май, когато Русия изчерпи ресурсите си, с цел да ни нападна, съобщи късно в понеделник Алексей Арестович, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Разговорите сред Киев и Москва – в които Арестович не взе участие персонално – до момента дадоха доста малко резултати, също така, че бяха основани няколко филантропични коридора от и до обсадените украински градове.

Във видео, оповестено от няколко украински медии, Арестович сподели, че точният миг на края на войната ще зависи от това какъв брой запаси ще отдели Кремъл за нашествието.

“Мисля, че не по-късно от началото на май ще би трябвало да имаме спокойно съглашение, допустимо е и по-рано, само че ще видим”, сподели Арестович.

“Сега сме на разклона на пътя: или ще има спокойно съглашение, подписано доста бързо, в границите на седмица или две, с евакуиране на войските, или ще има опит да се съберат някои, да речем, сирийци за втори кръг от войната, само че когато и тях ги смелим, може да се чака съглашение доникъде или края на април”, добави той.

“Напълно луд” сюжет може да е това, да се изпратят и включат нови военнослужещи след единствено месец образование, сподели Арестович.

Той предвижда и това, че откакто мирът бъде контрактуван, в границите на година, могат да се чакат “малки тактически конфликти ”.

Арестович акцентира, че Украйна упорства за цялостно отдръпване на съветските войски от нейната територия.

Войната в Украйна стартира на 24 февруари, когато съветският президент Владимир Путин стартира тъй наречените от него “специална военна операция”. Това бе най-голямата офанзива против европейска страна след Втората международна война.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР