Войната в Украйна - Киев съобщава, че украинските военни са

...
Войната в Украйна - Киев съобщава, че украинските военни са
Коментари Харесай

Предупреждения за показен процес срещу защитниците на Мариупол

Войната в Украйна - Киев оповестява, че украинските военни са унищожил две ракетни установки ЕС-300 и още веднъж са поразили Каховския мост. Москва рапортува за масиран обстрел с натовски муниции от украинска страна по посока на Донецк.

Германският канцлер Олаф Шолц, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън приканиха за въздържаност от военни дейности наоколо до Запорожката атомна електроцентрала.

В телефонен диалог са поискали допустимо най-скоро до централата да бъдат позволени интернационалните инспектори.

" Русия е мощна независима международна мощ. Твърдостта ни се показва в това, че на интернационалната сцена се придържаме единствено към онази политика, която дава отговор на изконните ни ползи ", съобщи президентът Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на националното знаме, който Русия отбелязва през днешния ден.

В среднощното си послание Володимир Зеленски сподели, че има задоволително информация, че Москва готви демонстративен развой против бранителите на Мариупол.

Според източници от града делото е планувано за 24 август - денят на независимостта на Украйна, и който бележи 6 месеца от началото на съветската инвазия в страната.

" Ако този непоносим демонстративен развой стартира, в случай че нашите хора бъдат вкарани в този сюжети, който е в нарушаване на всички съглашения, на всички интернационалните правила, в случай че има злоупотреби, това ще бъде границата, оттатък която договарянията са невъзможни. Русия ще отреже пътя си за договаряния. Няма да има повече диалози. Страната ни е споделила всичко ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР