Войната в Русия продължава с ракетни удари и агресивни действия.

...
Войната в Русия продължава с ракетни удари и агресивни действия.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Русия и Украйна с първи ден на преговори, сменят военния министър, бежанци търсят убежище в Пловдив

Войната в Русия продължава с ракетни удари и нападателни дейности. Днес започнаха договаряния сред Украйна и Русия. Какво се случи на военния фронт, четете тук:

Какви са настройките и какво се случи на масата на договарянията, четете тук:

Обсъдени бяха обстановката и ходът на военните дейности в Украйна. Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов взе участие в среща на началниците на защитата на страните-членки на НАТО, съобщи Нова. Във форума, който се организира във видеоконферентен формат, присъединяване взеха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и висшият главнокомандващ на силите на НАТО в Европа военачалник Тод Уолтърс.

Президентът Володимир Зеленски на Украйна подписа исторически документ - поръчка за участие на Украйна в Европейския съюз.

Войната стана причина и за първата сериозна рокада в новото държавно управление на Кирил Петков. Оставката на военния министър на България и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев бе гласувана през днешния ден следобяд от държавното управление, на следващия ден се чака да бъде гласувана и от Народното събрание.

За поста към този момент има кандидати. Партиите в ръководещата коалиция оглеждат двама някогашни служебни министри на защитата - Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев.

Очаква се сериозна бежанска вълна от Украйна в България.

Мъж е в неопределеност в Пловдив от петък вечерта и роднините му молят за помощ и подпомагане за откриването му. Негови близки инициира търсене на гребната, което обаче през днешния ден приключи без триумф.

Зетят на ъндърграунд героя- Ангел Личканов, преди три дни е бил е задържан с опиати, научи TrafficNews. Константин Калоферов, който живее с дребната щерка на Личкана - Васка, е заловен с 30 грама кокаин. Междувременно за дрога са задържани още двама в Пловдив.

Пловдив и региона са на крачка да излязат от тъмночервената Коронавирус зона. За миналото денонощие новозаразените са 30. Двуседмичната заболеваемост към днешна дата е 666 на 100 000 души, демонстрират последните данни на Единния информативен портал. Очакванията на медиците са още в идващите дни да падне под 500 на 100 000 души, с което и региона ще премине към по-безопасната алена зона.

Не повече от 350 деца с редки болести се лекуват за една година в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. Най-много случаи се следят в детската хематология и онкология, следвани от отделенията по ендокринология, пулмология, неврология, кардиология и ревматология, гастроентерология и нефрология, заяви началникът на Клиниката проф. доктор Иван Иванов.

Завършването на двата стадиона е извънредно значимо, като това бе ангажимент на ГЕРБ, който ще осъществим. Това съобщи депутатът Иван Тотев на конференция откакто през вчерашния ден бе обявено, че парите от пробива под Водната палата ще бъдат пренасочени към стадион „ Христо Ботев”.

Проблемът с Околовръстното на Пловдив ще бъде подложен на следващия ден на среща сред районната комисия в Народното събрание и министър Гроздан Караджов. Това съобщи Иван Тотев на брифинг с депутатите от ГЕРБ от 16 МИР.

Ангел Караматев от Асеновград, по прочут като пловдивският Ястребовски, се изправи през днешния ден за следващ път пред магистратите от Районен съд - Пловдив. Той е упрекнат по тази причина, че е ужилил с хиляди левове две дами, като ги е съблазнил и сякаш е бил по отношение на тях, като от самото начало ги е лъгал, с цел да му дават разнообразни суми пари и скъпи движимости.

Своеволията в пловдивския затвор не престават. Лишените от независимост от ден на ден се усещат все едно са на курорт, показват недостижимост и даже си разрешават да застанат с имената си, до момента в който правят закононарушения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР