Войната в ДПС е за каузата, тоест ДПС е Доган

...
Войната в ДПС е за каузата, тоест ДПС е Доган
Коментари Харесай

Войната в ДПС е за каузата, икономиката и Турция 


Войната в Движение за права и свободи е за идеята, т.е. „ Движение за права и свободи е Доган и Доган е Движение за права и свободи “, която Делян Пеевски оспори с „ Новото начало е реалност. Който не го схваща, остава в предишното “.

Войната е и за стопанската система в партията – старите „ обръчи от компании “, основани с рамо от боса на „ Мултигруп “ Илия Павлов, схемите с предприемачи като Христо Ковачки, Орлин Алексиев и Румен Гайтански-Вълка, за които пред Доган се отчитаха Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов, че Делеян Пеевски държи тази поста, както и за „ касичките-фирми “, за които се отчитаха в Сарая политици-бизнесмени като Сали Табаков. Корупцията няма по какъв начин да не е от тази скица, само че белким „ Магнитски “ за Пеевски не е за корупция?

Ахмед Доган като мъдрец и най-много като някогашен топ сътрудник на Държавна сигурност, конспирирал против Държавна сигурност по времето на „ Възродителния развой “, нямаше по какъв начин да не прикрие, сякаш осветявайки я, схемата с тезата за „ корпоративната политическа групировка “. Движение за права и свободи постоянно е била „ корпоративна политическа групировка “, откакто Доган направи „ партия “ с Илия Павлов и „ усмивките към банкери “.

Посланието на Доган, че желае Движение за права и свободи към този момент да не „ корпоративна политическа групировка “ е компрометирано от назначението от него на Делян Пеевски за съпредседател. Пеевски стана корпоративен необут най-малко колкото беше Илия Павлов, когато „ Мултигруп “ беше страна в страната – в този момент тезата е за „ паралелната страна “.

Колективните органи в партията не функционирали, здрасти, че бързаме – Пеевски не е партиен строител, а корпоративен необут, който за 14 минути организира съвещание на Централния съвет на Движение за права и свободи.

Делян Пеевски като корпоративен необут се зае с завладяването на „ корпоративната политическа групировка “ Движение за права и свободи с опита за преодоляване на ВСИЧКИ финансови потоци в партията, атакувайки старите „ обръчи от компании “, координирани от Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов.

Пеевски постоянно е държал връзката с предприемачите, близки до Движение за права и свободи, само че откакто стана Председателя прекъсна връзките на Доган с Христо Ковачки, Румен Гайтански-Вълка и Орлин Алексиев, който като многопластов корпоративно-политически състезател от фронтмен в бизнеса на ГЕРБ стана непосредствен до Движението и най-много до Пеевски.

Бизнесмените обаче не направиха „ партия “ с Пеевски, откакто доста преди войната с Доган да пробие в медиите, усетиха идващата стихия.

Третата съставляваща във войната е кой да държи връзките с Турция. Пеевски нападна Доган и в тази позиция.Делян Пеевски направи знакова среща с министъра на външните работи на Република Турция Хакан Фидан, някогашен началник на MIT.

Тази среща на четири очи нямаше по какъв начин да не предизвика Доган, който в профил Лютви Местан поради близоста му с посланика на Турция, когато Доган зае проруска позиция след свалянето на съветския изтребител.

Доган е наясно, че MIT управлява турската мафия и „ Сивите вълци “, а той беше поръчан от боса на мафията в Турция и лидер на „ Сивите вълци “ Седат Пекер през 2006 година

Това му е пристигнало допълнително на Доган – MIT може да провежда атентат против него, в случай че реши да дестабилизира страната, защото, колкото и Доган да се е противопоставял, турското разузнаване има позиции в Движение за права и свободи.

Затова в случай че Хакан Фидан не поддържа Делян Пеевски, той ще загуби войната и Доган може да го в профил с едно обръщение, което по-късно на съвещание на Централния съвет да одобри уставни форми.

Ако войната в действителност беше единствено за „ едноличното ръководство “ и нефункционирането на „ груповите органи “, като че ли някой от тези органи е скършвал хатъра на Доган след отстраняването на Касим Дал, нямаше да бъде война, а спор като летен ръмеж, който Пеевски и Доган можеха да решат на среща на яхтата в залива край Сарая в „ Росенец “.

Войната обаче е същинска, както съобщи и Стоян Денчев – за идеята на Движение за права и свободи, т.е. „ Движение за права и свободи е Доган и Доган е Движение за права и свободи “, за стопанската система в Движение за права и свободи и за връзките с Турция, т.е. за свалянето на Падишаха от геополитическия трон от Великия везир, който напираше да стане Султан в Движение за права и свободи.

bgsniper.com
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР