Войната Русия-Украина навлиза в третата си година днес, отбелязвайки още

...
Войната Русия-Украина навлиза в третата си година днес, отбелязвайки още
Коментари Харесай

ДВЕ ГОДИНИ ВОЙНА: Как конфликтът Русия - Украйна се разгърна

Войната Русия-Украина навлиза в третата си година през днешния ден, отбелязвайки още един тъмен крайъгълен камък в спор, който Организация на обединените нации предизвести, че ще остави влияние, което „ да се усети за поколенията “.

От 24 февруари 2022 година войната е лишила живота на минимум 10 582 цивилни, в това число 5 017 мъже, 3 093 дами и 587 деца, съгласно последните данни на Организация на обединените нации, оповестени тази седмица.

Броят на ранените е минимум 19 875, в това число 6 524 мъже, 4 546 дами и 1 298 деца, заяви Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, наблягайки, че действителните числа евентуално са " доста по-високи ".

Данни на Организация на обединените нации демонстрират, че съвсем 6,5 милиона украинци са потърсили леговище в международен мащаб, като още към 3,7 милиона са разселени в страната.

По всички оценки вероятностите за мир остават неразбираеми сега, защото двете страни остават в несъгласие по отношение на пътя напред.

Киев желае Москва да се откаже от всичките си териториални искания, да изтегли силите си от украинска територия и да даде финансова отплата за нанесените вреди.

Москва, въпреки това, упорства Украйна да отсрочи закона, забраняващ договарянията с Русия, и желае тя да се върне към своя безпристрастен, самостоятелен и неядреен статут, както и да подсигурява правата и свободите на своите рускоговорящи жители.

Разгарящият се спор стана очевидец на няколко основни случая и стратегически поврат на събитията през последните 24 месеца.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР