Войната разбули още един мит: за гениалния стратег Путин. Този

...
Войната разбули още един мит: за гениалния стратег Путин. Този
Коментари Харесай

Войната срути световния мит за гениалния стратег Путин

" Войната разбули още един мит: за гениалния пълководец Путин. Този мит не беше единствено местен или районен - той стана международен.

На великото държавничество се кланеха и на Запад. Путин беше няколко пъти Човек на годината на сп. Time, анализатори му приписваха чудодейни качества, даже американци въздишаха, че Русия има подобен президент. ", написа икономистът Евгени Кънев.

" Като човек с привилегията да съм израснал в съветския свят, а да се оформя професионално в западния свят - мисля добре разбирам изгубването ”в превода ” сред двата свята.

Най-лесното пояснение е, човек мисли за другите през своята оптика, през своя опит, през своите полезности, че другите хора са като него.

Така западняците не разбираха, че Путин е “държавник ” в система, където няма разделяне на управляващите, в която е унищожил всички съперници и опозиция и има власт, паралелна единствено с тази на своя предходник Сталин.

Путин и немуподобните политици от Изтока, включително и у нас - считат западняците за корумпирани и лъжливи като тях. Понеже за тях всичко е пари; търсете парите; парите, купуват всичко - съдейки по непостоянен опит от “придобивания ” на западни политици - то тогава целият Запад е едно двуличие по какъв начин да се създадат едни пари. И че лъжата е рецептата за триумф.

В източното мислене липсва разбирането за страната с разделяне на управляващите, с господство на правото, с примат на институциите. Важно е да се “придобие ” правилния човек и всичко ще е ОК.

Затова в този момент Путин е слисан от общата реакция на Запада, по тази причина не може да повярва, че неговите европейски проксита - Германия, България и други страни - декларират и работят за поддръжка за Украйна, по тази причина се чуди по какъв начин да употребява газа като оръжие; по тази причина се надява, че като задейства всички свои сътрудници ще попречи на тази готовност.

Чекистите постоянно са били царе на тактиката, на отиграване на обстановки, само че в никакъв случай брилянтни стратези. За да си пълководец би трябвало не просто да се възползваш с изненадващи твои ходове от недостатъци на съперника, което тактиците умеят - а да предвиждаш няколко хода напред реакциите на своите съперници. Но за това би трябвало са познаваш тяхната политическа система, а не просто основни хора в нея. Е, Путин съумя да изненада Запада, само че се провали да планува реакцията му.

До войната се стигна по същата причина.

Чрез своите сътрудници на въздействие в обкръжението на Тръмп, Путин направи всичко допустимо да легализира посредством Съединени американски щати своята облага в Крим и Донбас и беше доста близо - в случай че не беше Тръмп изгубил изборите. Спомняте ли си съветските флагове на Капитолия, сходните партенки в Русия и Съединени американски щати против Байдън и сина му; неистовия опит на Тръмп да задържи властта. Може да са доста аргументите за Капитолия - само че сигурно Путин и уговорките са измежду тях. И за това има доста разследващи данни и отчети.

А представяте ли си, в случай че Тръмп беше съумял с замяна на висшите съдии със свои адютанти, както на Изток? Ами Съдът щеше да реши изборите, че са фалшифицирани в интерес на Тръмп! И Путин! Е, провалиха се и войната остана единствена алтернатива. Защото Путин не разбра по какъв начин работят западните институции!

Така е у нас: руските по нрав хора разсъждават за Запада единствено като Зло, което търси единствено облаги и разпалва войни - което е прегърнат и раздухван мит на путинската агитация. И Радев, и ББ, и всеки руски по нрав политик у нас разсъждава за Запада и за българите идващи от Запад през призмата на облагите, които ще натрупат и за медиаторите, с които работят. И оплакват промяната на “техните хора ”. Няма дума и мисъл за общи ползи на база общи полезности.

Така схващат държавното ръководство.

Това и имаме през днешния ден в завещание като страна. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР