Войната не е нещо забавно, но понякога са необходими и

...
Войната не е нещо забавно, но понякога са необходими и
Коментари Харесай

Най-изобретателните и странни военни тактики в историята

Войната не е нещо занимателно, само че от време на време са нужни и креативен хрумвания. Психологическите тактики, както и измамите могат в действителност да имат влияние в борбите и някои войски сполучливо са ги ползвали.
 военни тактики
Битката при Пелузиум - Битката при Пелузиум се провела сред персийския крал Камбис II и силите на египетския фараон Псамтик III. Камбис II схванал за предаността на египтяните към животните и, че ги свързват с боговете и употребявал това в своя изгода. Знаейки, че котките са свързани с богинята Бастет, Камбис II наредил да бъдат изрисувани котки върху щитовете на бойците му. Отишъл и по-далеч като осеял бойното поле с същински котки. Армията довела и кучета, ибиси, овце както и други животни за борбата. Египтяните, страхувайки се да не наранят животните, били разгромени от персите.
 военни тактики
Призрачната войска - Тази тактическа машинация е употребена от американската войска по време на Втората международна война. Официално известни като 23-ти щаб на специфичните войски, те употребявали голям брой бутафорни танкове, с цел да заблудят врага. Британската войска също ги употребила. Нарекли ги " измислици ". Призрачната войска се състояла от към 1100 души, само че основали илюзията, че са към 30 000. Германците също употребявали бутафорни танкове преди войната, макар че се счита, че те не са били употребявани по същия метод, като Съюзниците.

This day in 1922, birth of German fighter pilot Erich Hartmann, the most successful fighter ace in the history of aerial warfare.

He was credited with shooting down 352 Allied aircraft (345 Soviet and 7 American).
— WWII Pictures (@WWIIpix)
Въздушен таран - Това е много „ хардкор “ тактичност: става дума за удряне на противников аероплан със личния ви аероплан! Германският военен водач Ерих Хартман бил един от най-смъртоносните по време на Втората международна война. Приписани са му към 352 убийства. Някои от тях са били осъществени посредством въздушен таран. Съветският авиатор Виктор Василиевич Талалихин е измежду първите, направили въздушен таран по време на Втората международна война. Въздушният таран обаче е бил практикуван доста преди този момент. Първата офанзива се приписва на съветския водач Пьотър Нестеров през 1914 година
 военни тактики
Квакерско оръдие - Квакер е пън, употребен, с цел да заблуди врага, че е оръдие. Било измислено религиозното общество „ Приятелите “ (или квакерите), които се противопоставяли на войната. Тактиката е употребена през 18-ти и 19-ти век по време на Американската война за самостоятелност и Гражданската война. Дървените трупи били боядисани с черен център, с цел да наподобяват на оръдие. Оказва се, че тази странна тактичност е проработила!
 военни тактики
Звук на падащи бомби - Може и да сте осведомени с тях, надяваме се единствено от холивудските филми. Но за какво стартирането на бомби се свързва със мощен пронизителен тон? Ами тъй като има устройство, което издава звука и е прикрепено към избрани бомби. Това се прави за психическо влияние, защото заради резултата на Доплер, колкото по-близо е бомбата, толкоз по-висок е звукът. Това основава чувство за идно заличаване. Германските пикиращи бомбардировачи Junkers Ju 87, наричани още Stuka, в действителност са проектирани да издават звуци, когато се пикират, което ги прави още по-ужасяващи.
 военни тактики
Операция Коледа - Операция Коледа е колумбийска военна интервенция, извършена през 2010 година, с цел да насърчи партизаните от ФАРК да се демобилизират. Войници покрили девет солидни дървета с коледни светлини и обръщение, насърчаващо партизаните да се демобилизират. Съобщението гласеше: " Ако Коледа може да пристигна в джунглата, вие също можете да се приберете. Демобилизирайте се. На Коледа всичко е допустимо. " Операция Коледа има голям триумф, като по време на акцията се демобилизират общо 331 партизани.

Guess: Remove the firewood from under the cauldron. Stratagem 19/36
Quote: Morale an important resource. In 202 BC Liu Bang was battling the kingdom of Chu, so he got his men to sing Chu folk songs every night so the enemy forces would be too sad to fight.
— Sepp W. Faessler (@Hanisef)
Битката при Гайся - През 202 година сл. н. е. китайската войска Чу попаднала в капан в каньон на място, наречено Гайся. Силите на Лиу Банг били обкръжени от армията на Хан, която избила и завладяла доста от бойците на Чу. След това през нощта те предиздвикали пленената войска на Чу да пее обичайни песни. Онези от оживялата войска, чувайки песните на родината си, помислили, че Чу е паднал и те са единствените останали бойци. Твърди се, че водачът на армията Чу лишил живота си. Останалата войска или избягала, или се предала.
 военни тактики
На лов за подводници - Германските подводници били призрачен сън по време на Втората международна война. И имало единствено един метод да се разбере къде са: в случай че бъде видян перископ от водата. И по този начин, какво са създали Съюзниците? Тръгнаха на лов за тях с дребни лодки. Патрулирали, с цел да намерят перископите. След като намерели подобен, го покривали с торба, с цел да го разбият с чук. Просто, само че дейно. Без метод да се виждат какво се случва на повърхността, подводниците би трябвало да изплуват и по този начин стават лесни цели.
 военни тактики
Харалд Хардрада фалшифицира гибелта си - По време на сицилианската си акция норвежкият крал Харалд се сблъсква с компликации при обсадата на мощно укрепен град. Кралят почнал да прекарва дните си в шатрата си, от което се популяризирали клюки, че той е зле, а по-късно даже и че е умрял. Последното предпочитание на Харолд било да бъде положен в църквата, тъй като е християнин. И по този начин, те отворили портите си, с цел да изпълнят последното му предпочитание. Само че кралят в ковчега бил напълно жив, а армията му се погрижила за останалото.
 военни тактики
Тактиката на Джуге Лян за позор - Премиерът на китайския щат Шу, Джуге Лян получил задача да победи Мън Хуо. Джуге Лян заловил Менг Хуо по време на борба, само че вместо да го убие, той му посочил армията си и го попитал какво мисли. Хуо не бил впечатлен и Лианг го освободил. Джуге Лян прави това седем пъти, до момента в който Менг Хуо признава, че армията на Лян превъзхожда неговата, предал се и се включил към него.
 военни тактики
Камилският корпус на Съединените щати - Когато мислите за камили, не се сещате за Америка от 19-ти век. Но през 1856 година няколко камили са импортирани от Северна Африка и Турция в Съединени американски щати. Целта била да се употребяват в новите югозападни територии. Но тогава избухнала Гражданската война и концепцията пропаднала, без да бъде възприета от армията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР