Войната навлезе в нова фаза, заяви украинският държавен глава Володимир

...
Войната навлезе в нова фаза, заяви украинският държавен глава Володимир
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Войната навлезе в нова фаза

" Войната навлезе в нова фаза ", съобщи украинският държавен глава Володимир Зеленски в изявление за немската социална телевизия Цет Де ЕФ. Той не изключва съветски нуклеарен удар, само че предизвести, че Европа не трябва да се поддава на изнудване. " Путин не схваща, че с всеки идващ ракетен обстрел понижават възможностите да се съгласим на договаряния. За нас той е сборен облик на терориста. За какво да преговаряме с него? Ще преговаряме с Русия, само че не с него. Все някой ще пристигна след него ", сподели Зеленски.
Френският му сътрудник Еманюел Макрон настоя Путин да се върне на масата за договаряния, с цел да разиска постигането на мир в Украйна. В изявление за телевизия Те Еф 2 президентът сподели, че с развиването на спора ще настъпи миг, когато украинците би трябвало да решат дали задачите на войната могат да бъдат реализирани единствено с военни средства и какви тъкмо са тези цели.
По мотив декларирания от Киев безапелационен отвод за диалози с Москва, Макрон акцентира: " Ще пристигна миг, когато ще се наложи договарянията да се случат. Ето за какво постоянно съм бил срещу твърдото говорене. Да преговаряш не значи да се предаваш! Това значи да създадем всичко за реализиране на мир в Украйна, като зачитаме териториалната целокупност и интереса на страната и на народа, който сподели невероятна храброст, единение и национализъм. Трябва да създадем това и за усилване на нашата непоклатимост и сигурност в дълготраен проект. "
Въпреки това до няколко седмици Франция ще изпрати оръжие на Украйна. То няма да е цялото поискано количество от Киев, част от него било нужно за отбраната на Франция и на Източния фланг на НАТО.
Англия ще подари на Киев ракети за противовъздушна защита, способни да смъкват крилати ракети.
Зеленски сподели във видеообръщение, че страната му се нуждае от 55 милиарда $, с цел да покрие бюджетния недостиг за идната година и да възвърне инфраструктурата си.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР