Войната направи още по-трудно събирането на мнозинство за правителство. Отношението

...
Войната направи още по-трудно събирането на мнозинство за правителство. Отношението
Коментари Харесай

Три очевидни последици, които войната на Путин донесе в България

Войната направи още по-трудно събирането на болшинство за държавно управление. Отношението към Путин и експанзията в Украйна разделя обществото и политиците. Прикриването на тази граница към този момент стана невероятно.

България не е част от войната, която Русия към този момент една година води против Украйна. Но за това време войната стана част от българската политика.
Тя освети ролята на Русия в България и я направи по-видима;Отношението към войната се трансформира във втората огромна разграничителна линия в политиката (първата е обвързвана с отношението към корумпираното статукво);Събитията, които последваха, опровергаха някои от най-устойчивите легенди в България, измежду които и този за неизбежната взаимозависимост от Русия.
Това са трите явни последствия от войната на Путин. Тя стана лупа, която демонстрира кой поддържа агресора и кой оказва помощ на жертвата. Превърна в невъзможни компромисите, които единствено до през вчерашния ден бяха одобрявани – като този, че една проруска партия може да е част от едно прозападно държавно управление. И най-после - сподели какъв брой погрешни са изказванията, че глобите против Русия „ убиват “ българската стопанска система, която би починала без съветския газ. Година по-късно няма нито едно число, което да поддържа сходно изказване.

Русия стартира на 24 февруари 2022 година, като я стимулира с това, че Украйна се ръководи от нацисти. Нахлуването беше осъществено в страна, чиито управляващи са определени на почтени избори и измежду които няма представители на нацистки организации.
Радев, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ попаднаха под лупата
Преди четири години „ “ е към момента маргинална партия, която получава под 1 на 100 от гласовете, а нейният водач е претендент за кмет на Варна. Тогава партията изпраща протестни писма до медии, в случай че те я назовават „ проруска “.

През 2023 година това към този момент не се случва, а партията има задоволително поддръжка и влиза в Народното събрание. на събитията на „ Възраждане “ са традиция, работата против европейския път на България е налице, а представители на партията повтарят изказванията на Кремъл, че Украйна е отговорна за войната и че в Киев ръководят нацисти.

За една година война Българска социалистическа партия също съумя да се придвижи до облика на проруска партия, въпреки че позитивното отношение на тази партия към Русия постоянно се показва като въпрос на традиция. Българска социалистическа партия е наследничка на комунистическата партия, управлявала по времето на тоталитарния режим, когато България е най-верният съдружник на Съветския съюз.
България стана член на НАТО и Европейски Съюз, когато имаше президент и министър председател, излъчени от Българска социалистическа партия.
Само че преди две десетилетия партията поддържа западния път на развиване и България стана част от Европейски Съюз и НАТО. Това стана във време, когато имаше президент и министър председател, излъчени точно от Българска социалистическа партия.

Сега се вижда, че този интервал за Българска социалистическа партия е завършил. Под управлението на Корнелия Нинова партията се афишира за Украйна, упорства за събаряне на глобите на Европейски Съюз против Русия, работи против въвеждането на в България и – още веднъж дружно с „ Възраждане “ – упреква Запада в напън по разнообразни ценностни въпроси.

Двете партии оформиха проруския ъгъл в последния български парламент, а поръчките им преди изборите на 2 април демонстрират, че по този начин ще бъде и по-късно.

Президентът Румен Радев е в спор с управлението на Българска социалистическа партия, не е изразявал поддръжка и за „ Възраждане “. Но посланията му по въпроси, свързани с войната, звучат в синхрон с техните.

Радев ръководи посредством служебни държавни управления през по-голямата част от времето в последните две години. През предходната седмица България повече да не изпраща оръжие на Украйна. В този миг европейските водачи обсъждаха с украинския президент Володимир Зеленски по какъв начин да оказват помощ на страната му с въоръжение, с цел да успее да отблъсне съветските окупатори.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Изказването на Радев от февруари 2023 напомни думите му от 2021 година във връзка с окупирания от Русия украински полуостров Крим. Запитан чия територия е Крим, той беше споделил: „ В момента е съветски, кой да е “.

И двете събития подсетиха и присъединяване на някогашния съветски шпионин Леонид Решетников в на Българска социалистическа партия през 2016 година Тогава социалистите издигнаха Радев и той завоюва първия си мандат.
Има невъзможни взаимни отстъпки, има и нови фронтове
Само преди година Българска социалистическа партия беше част от държавно управление, което се представяше за прозападно.

Премиерът Кирил Петков сподели чак откакто беше свален от власт, че на български боеприпаси, които са достигали до Украйна през други страни. Не е било направено гласно и непосредствено, поради съпротивата на Българска социалистическа партия, която по същото време е съдружен сътрудник в ръководството.

Правителството беше свалено след пожелан от ГЕРБ избор на съмнение, последвал отдръпването на поддръжката от партията на Слави Трифонов.
Българска социалистическа партия не са евентуален сътрудник.Асен Василев, Политическа партия
Няколко месеца по-късно всичко е друго. Трифонов не влезе в идващия парламент, а Българска социалистическа партия към този момент не е евентуален сътрудник на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ), с които направиха дружно държавно управление в края на 2021 година

„ Не са [потенциален партньор]. Поне за момента “, сподели през ноември съпредседателят на Политическа партия Асен Василев .

Политическа партия и Демократична България ще се явят дружно на идващите избори. позиция е против президента Румен Радев. Само преди година и половина водачите на Политическа партия поддържаха Радев за втори мандат и си поставяха надписи в обществените мрежи: „ С Вас сме, господин президент “. Сега новата коалиция остро подлага на критика Радев и го приканва да не показва пред света позиции, „ които опонират на дълготрайно поети задължения на страната “. Той пък ги назова " ".

Така войната на Путин на процедура извади Българска социалистическа партия от сметките за бъдещо парламентарно болшинство на „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “, а пък самата коалиция откри втори фронт – този път против Румен Радев, който все по-често техни представители упрекват за „ проруски “ позиции. Що се отнася до първия им фронт, той е против ГЕРБ и Движение за права и свободи, които те упрекват за корупцията в страната.

Пресичането на двете разграничителни линии - на войната и корупцията - прави още по-трудно сформирането на болшинство за бъдещо държавно управление.
Заплахите, които се оказаха неистина
Войната на Русия против Украйна докара до краткотрайни проблеми на пазара на газ в Европа и внезапно повишаване. Затрудненият експорт на украински артикули докара до повишаване и на храни, което форсира почналата към този момент инфлация.

Но година по-късно цената на газа отново е почти там, където беше и преди войната. Европейският съюз постанова към този момент 10-и пакет от наказания против Русия, чиято цел е да понижи опцията на Кремъл да финансира войната.
Числата демонстрират, че българската стопанска система не е убита.
„ Санкциите против Русия убиват Европа “, споделяше Корнелия Нинова през септември. Но числата демонстрират, че България не е убита. Убити са единствено десетки хиляди украинци, които отбраняват страната си от съветската експанзия.

В последните три месеца на 2022 година растежът на стопанската система по отношение на година по-рано е над 2 на 100 . Безработицата продължава да е под 4%. Износът на българските предприятия се усилва, а приходите порастват съвсем колкото инфлацията, демонстрират данни на.

„ “ да се договаря с „ Газпром “ за възобновяване на доставките, сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов през август. По това време политици, предприемачи и синдикалисти споделяха, че единствено доставките от Русия могат да подсигуряват по-ниски цени.

Тези изводи бяха направени откакто „ Газпром “ спря едностранно да подава газ за България през април. Това стана, когато София отхвърли да заплаща по поисканата от Москва скица в рубли. Европейският съюз дефинира настояванията на " Газпром " като изнудване и взе обща позиция да не се приема тази скица.

Днес и цената на газа за консуматори в България е съвсем същата като цената при започване на войната. Това се случва без съветски доставки и макар заканите.

Така наподобява България година след началото на войната. Границите станаха по-видими, а компромисите - по-трудни. Поне една неистина ще чуваме по-малко - че зависимостта от Русия е неизбежна. Е, оказа се избежна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР