Войната на Русия в Украйна значително повиши цените на енергията,

...
Войната на Русия в Украйна значително повиши цените на енергията,
Коментари Харесай

Канадски компании купуват Westinghouse, очакват бум в ядрената енергетика

Войната на Русия в Украйна доста увеличи цените на силата, които и преди началото й бяха тръгнали нагоре. Това разумно кара доста страни да се замислят за това по какъв начин биха могли да забързат прекосяването си към зелени източници на сила, които няма да са толкоз наранени от протичащото се в Украйна.

Един от най-сигурните способи за това е вложението в нуклеарна сила, откакто тази година тя беше включена в листата със " зелени " енергийни източници. Това е и основната мотивация зад решението на канадските Brookfield Renewable Partners и Cameco да придобият една от най-големите компании в сектора в Съединени американски щати - Westinghouse.

Цената на договорката е 7.9 милиарда $, като към сумата е включен и дългът на компанията, който е към 3.4 милиарда $. По този метод действителната стойност на Westinghouse е 4.5 милиарда $.
Реклама
" Свидетели сме на едни от най-хубавите пазарни основи, които в миналото сме виждали в бранша на нуклеарната сила ", споделя основният изпълнителен шеф на Cameco Тим Гитцел, представен от Reuters. Cameco ще има 49% от Westinghouse, до момента в който Brookfield Renewable и неговите институционални сътрудници ще държат останалата част от акциите.

Досегашният притежател на компанията беше Brookfield Asset Management, която е притежател на подразделението Brookfield Renewable Partners. Компанията влага над 1 милиарда $ личен капитал, с цел да придобие Westinghouse през 2017 година Тогава някогашният притежател Toshiba разгласи, че Westinghouse е изпаднала в неплатежоспособност на фона на огромни преразходи по планове в щатите Джорджия и Южна Каролина.

Промяната в собствеността най-вероятно ще помогне на компанията в задаващия се тежък интервал. В кратковременен проект Westinghouse може да се възползва от новите средства, с цел да отговори на натиска да размени доставчиците на повече от 30 западни реактора, които работят по съветска технология. Компанията е потърсила ускорено утвърждение за даване на заместващо гориво за, Чехия, Унгария, Словакия и Финландия.
Свързани публикации Новият шеф на АЕЦ " Козлодуй " към момента няма допуск до секретна информация 29 септември 2022, 16:43 Вече публично - АЕЦ-ът е с нови шефове 29 август 2022, 20:27 АЕЦ " Козлодуй ": Машината за ток и пари от вътрешната страна 29 август 2022, 15:54 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР