Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази

...
Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази
Коментари Харесай

Вой на сирени за въздушна тревога в Киев, Лвов, Одеса, Харков, Черкас и Суми

Вой на сирени за въздушна паника се чува рано тази заран в доста украински градове, оповестяват локалните медии, представени от Ройтерс. Сирените се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната.

Частната американска сателитна компания Максар (Maxar Technologies) уточни, че на сателитни фрагменти, се вижда, че съветските военни елементи не престават да се разполагат все по-близо до Киев и правят артилерийски обстрел по жилищни региони, осведоми Ройтерс.

На фрагменти се виждат също по този начин дълги колони с коли, с които хората се пробват да изоставен Киев, а на други фрагменти се виждат продължаващи пожари на летище Антонов.

В опит да блокират град Чернихов от югозапад съветските елементи се стремят да завладяват градовете Шестовится и Михайло-Коцюбинске, ситуирани на към 15 км разстояние от Чернихов, показва ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че при обстрел е бил развален значим тръбопровод покрай Чернихов, което значи, че градът с население 280 000 поданици може да остане без вода.

Съединени американски щати считат, че съветските удари в Западна Украйна през последните 24 часа са били за да попречат на украинските сили да употребяват летищата, заяви американски боен представител, представен от Ройтерс.

Кметът на град Луцк в Западна Украйна заяви, че четирима души са били убити и шестима са били ранени при нахлуване против летище в региона.

Руските военни рядко нанасят удари в Западна Украйна (далеч от бойните полета в северната, източната и южната част на страната).

Украйна към момента има 56 изтребителя, които може да се употребява, сподели още американският представител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР