Вотговор на въпрос запитана за рисковете, които Русия създава за

...
Вотговор на въпрос запитана за рисковете, които Русия създава за
Коментари Харесай

Премиерът на Латвия: Русия е като непредсказуем алкохолик и наркоман

В отговор на въпрос запитана за рисковете, които Русия основава за сигурността на страната ѝ, латвийската премиерка Евика Силиня съпостави огромната съседка на Латвия с непредсказуем " пияч " , съобщи Франс прес.

" Живеем до комшия, който, може да се каже, е като пияч или наркоман, чиито дейности не можем да предвидим ", съобщи тя пред латвийското публично радио, " Трябва да сме наясно, че живеем в съседство с Русия, с Беларус ".

Латвия е някогашна руска република, която е член на НАТО и Европейския съюз и има 214-километрова граница с Русия. Това поражда опасения, че тя, дружно с другите две балтийски републики, Естония и Литва, може да станат идващите цели на Москва при положение на победа в Украйна.

Трите страни са правилни съдружници на Украйна и връзките им с Русия бързо се утежниха след съветското навлизане в прилежащата страна, напомня Агенция Франс Прес. През януари Литва, Латвия и Естония взеха решение да засилят защитата на границите си с Русия и Беларус, базирайки се на нуждата от въздържане и отбрана против военни закани. 

Latvian PM ⁦⁦⁩ Likens Russia to Unpredictable Alcoholic and Drug Addict Neighbor, Urges Caution Among Neighboring Countries
— GAMZIRI24 (@GAMZIRI24)
Силиня съобщи, че съветският президент Владимир Путин, който се чака да завоюва нов мандат на президентските избори идната седмица, се пробва " да сплаши близките страни " .

Миналият месец външните министри на балтийските републики обявиха, че идните избори в Русия няма да бъдат " нито свободни, нито почтени " и осъдиха " репресиите " на Кремъл против опозицията и самостоятелните медии, напомня Агенция Франс Прес.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР