„Вотът зад граница със сигурност оказва влияние върху крайния резултат.

...
„Вотът зад граница със сигурност оказва влияние върху крайния резултат.
Коментари Харесай

Социолог: Гласът от чужбина може да се окаже решаващ за мандатите на някои партии

„ Вотът зад граница сигурно оказва въздействие върху крайния резултат. Още преди изборния ден, съдейки по броя на подадените заявки за гласоподаване в чужбина, регистрирахме един повишен интерес и чакахме любопитни неща “, разяснява в „ Тази заран “ Геновева Петрова, изпълнителен шеф на " Алфа Рисърч ".

Ето и какви са данните от вота в чужбина при обработени 86,88%:

„ ИТН “, „ Демократична България “ и Движение за права и свободи сигурно ще получат бонус към крайния си резултат, с помощта на този избор. Именно гласове от чужбина могат да се окажат решаващи за някои от партиите да привлекат няколко мандата към себе си “, разяснява Петрова.

„ Един от въпросите, които зададохме към гласоподавателите, бе дали непременно да се сформира държавно управление, или е по-добре да се отиде на последващи избори. Отговорите демонстрират доста основна поляризация в мнението. Леко господства позицията въпреки всичко да се сформира държавно управление “, изясни социологът.

„ Другият въпрос обаче във връзка с това какво държавно управление да се сформира – дали то да бъде от разнообразни партии, или от близки по политически ориентации партии – демонстрира също поляризация, само че с превес на тезата за държавно управление от близки по ориентации партии “, разясни Геновева Петрова.

Тя заключи, че тези резултати демонстрират същата патова обстановка, която се възпроизведе и във вота.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР