Вот.Дума:БСП внесе жалба в ЦИК срещу Бойко БорисовВнесохме жалба в

...
Вот.Дума:БСП внесе жалба в ЦИК срещу Бойко БорисовВнесохме жалба в
Коментари Харесай

Преглед на печата

Вот.

" Дума ":

Българска социалистическа партия внесе тъжба в ЦИК против Бойко Борисов

" Внесохме тъжба в ЦИК против несъответственост на функционалностите на Бойко Борисов като министър-председател, а от две седмици и като изпълняващ функционалностите и на ръководител на Председателския избирателен щаб на ГЕРБ и съпътстващите ги обединения. Това е в изрично несъгласие на Закона за администрацията ". Това съобщи ръководителят на Националния избирателен щаб на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски пред медиите при внасянето на жалбата в ЦИК. Той прикани ЦИК да съблюдава закона и да загърби партийните си пристрастия. " В закона ясно е записано- какви функционалности не може да извършва министър- ръководителят ", акцентира той.

Народният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков изясни, че е видно от известие, оповестено на формалната страница на ГЕРБ, че Бойко Борисов оглавява Председателския избирателен щаб. " Законът за администрацията, чл 19, ал 7, т. 5 е пределно явен - министър-председателят не може да заема никакви управителни длъжности в избирателен щаб. Борисов е в очевидна несъответственост и нарушаване на закона ", разяснява той.

Конфликт.

" Сега ":

Турският дипломат разгласи думите си за изопачени

Турският дипломат Хасан Улусой разгласи изявлението си за нуждата от проучване на турски език на церемонията по разкриване на цех в Кърджали за изопачени, заяви организация " Фокус ", цитирайки позиция на турското посолство у нас. Думите на Улусой по-рано денем доведоха до остра позиция на разнообразни политически фигури и публично поискано пояснение от страна на българското министерство на външните работи. Според Улусой обаче изявленията, в които се твърди, че " Турският дипломат е изискал наложително проучване на турски език в България ", са изопачени, а последвалата реакция - разочароваща.

" Очевидно е, че паралелно с българския, положителното научаване на устния и писмен турски език от страна на българските жители е мотив за желание при наемането им в турски компании. Това се отнася за всяка непозната инвестиция. В своето изявление дипломат доктор Хасан Улусой е подчертал точно върху това и декларирайки своето доверие в българските управляващи, е споделил готовността ни за съдействие ", акцентират от посолството.

Предложение.

" 24 часа ":

Гражданската отговорност за извършители рецидивисти може да надвиши 2000 лв.

Гражданската отговорност за рецидивистите на пътя може да надвиши и 2000 лв. с въвеждането на системата Бонус - Малус. Новото управление на Комисията за финансов контрол преработва и скалата, и разпоредбите за застраховката. Предвижда се да бъде по-скъпа за систематичните извършители и по-евтина за изрядните водачи, съобщи bTV.

От комисията са безапелационни, че новите правила ще влязат в действие от идната година, въпреки че в края на предходната бяха оттеглени след съществено публично неодобрение. Тогава се предвиждаше нарушаванията да вървят с автомобила, водача и притежателя на колата. Сега обаче автомобилът изрично няма да наследява греховете на старите притежатели.

Машинно гласоподаване.

" Сега ":

ЦИК инспектира склада с машините за гласоподаване

Представители на Централната изборна комисия са инспектирали през днешния ден склада, в който са доставени устройствата за машинно гласоподаване на европейските избори, заяви организация " Фокус ". ЦИК е проверила броя на доставените устройства, както и метода им на предпазване и защита. Машинното гласоподаване на евровота ще става в 3000 секции, избрани от ЦИК на инцидентен принцип. Доставени са 10% аварийни машини при възможни проблеми. Машините не се закупуват за непрекъснато, а ще се употребяват чартърен за този избор и за идните през есента локални избори. Експерти от Българска академия на науките и Софийския университет ще сертифицират и одитират машините и инсталирания програмен продукт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР