Volvo Trucks представя съвместими с Евро 6 товарни автомобили, работещи

...
Volvo Trucks представя съвместими с Евро 6 товарни автомобили, работещи
Коментари Харесай

Камионите Volvo с LNG предлагат същата производителност като на дизела, но с по-малко емисии

Volvo Trucks показва съвместими с Евро 6 товарни коли, работещи на полутечен природен газ или биогаз. Новите камиони имат същата продуктивност, управляемост и консумация на гориво като аналогичните модели на Volvo на дизел. В същото време излъчванията на CO2 са с от 20 (с естествен газ) до 100% (при био гориво) по-ниски спрямо дизеловите. Новите Volvo FH LNG и Volvo FM LNG ще се оферират с 420 или 460 к.с. за тежки районни и транспорти на дълги дистанции.
„ С новите товарни коли, работещи с полутечен природен газ или биогаз, можем да предложим опция с ниско влияние върху климата, само че без компромис с високите условия за продуктивност, горивна успеваемост и действен пробег. Това е композиция, нужна на нашите клиенти в тежките районни транспорти и транспортите на дълги дистанции. ", изясни Ларс Мартенсон, Директор Иновации и околна среда, Volvo Trucks.

Вместо мотор, употребяващ цикъла на Ото, което е стандартното решение за мотори, работещи на газово гориво, Volvo FH LNG и Volvo FM LNG се задвижват от газови мотори с технология с дизелов цикъл. Така когато избирате типа гориво не вършиме компромис с пътните характерности, горивната успеваемост или надеждността. Газовият мотор Volvo с мощ 460 к.с. обезпечава оптимален въртящ миг от 2300 Nm, а версията с 420 к.с. - 2100 Nm. Така се резервират характерностите, които оферират съответстващите дизелови мотори Volvo. Нещо повече, потреблението на гориво е същата като при дизеловите мотори на Volvo, само че с 15 до 25% по-ниска от тази на стандартните газови мотори.

Използваното гориво е полутечен природен газ (LNG), или биогаз, прочут като био-LNG. И двете горива се състоят от метан. Ако се употребява биогаз, въздействието върху климата се понижава с до 100%, а за природен газ понижението е 20%. Това се отнася за излъчвания от транспортното средство по време на неговата употреба.

За оптимално удължение на оперативния пробег, резервоарите се пълнят с полутечен природен газ LNG, съхраняван под налягане от 4-10 bar при температура от -140 до -125 °C. Така най-големият горивен контейнер побира задоволително LNG за пробег до 1000 км. Зареждането лишава почти същото време като при дизеловото гориво. По време на придвижване горивото се загрява, компресира се и минава в газообразно положение преди да бъде впръскано в мотора. За запалване на газа сега на впръскване се прибавя малко количество дизелово гориво. 100-процентното понижение на излъчванията на CO2 изисква подмяна на изкопаемото дизелово гориво с HVO (хидрогенирани растителни масла) в композиция с био-LNG.

Днес Volvo Trucks работи взаимно с доставчиците на природен газ и клиентите за развиването на LNG инфраструктура в Европа. Този проецес среща политическа поддръжка в доста страни в Европейски Съюз. Стратегия за разширение на инфраструктурата за полутечен природен газ е включена и в пакетите дейности на Европейската комисия и на държавите-членки за обезпечаване на дълготрайни енергийни доставки в Европа.

„ Природният газ обезпечава чист въздух, конкурентни цени в множеството страни и задоволително запаси, които подсигуряват всеобщото му потребление. Нашият фокус върху транспортни средства, употребяващи LNG, основава предпоставки за горивно и стопански ефикасна активност на нашите клиенти. В същото време ние сътворяваме благоприятни условия за доста понижаване на въздействието на тежкотоварните транспортни действия върху климата ", обобщава Ларс Мартенсон.

Продажбите на Volvo FM LNG и Volvo FH LNG ще стартират напролет на 2018 година
Факти за Volvo FH LNG и Volvo FM LNG Предлагани версии: Влекачи (4x2, 6x2, 6x4) и шаси-кабини (4x2, 6x2, 6x4) с брутно тегло на транспортното средство до 64 тона за районни и транспорти на дълги дистанции. Двигател: Volvo G13C Euro 6. Редови 6-цилиндров 13-литров мотор „ Комън рейл " с дюзи за впръскване на газ и дизел. Предлага се с мощност/въртящ миг 420 к.с./2100 Nm и 460 к.с./2300 Nm. Трансмисия: Volvo I-Shift. Горивни резервоари: Предлагат се 115 кг (275 л), 155 кг (375 л) или 205 кг (495 л) LNG за до 1000 км действен пробег. Инсталиран е и дребен контейнер за дизелово гориво. Вредни излъчвания след обработка: SCR и филтър за твърди частици. Volvo FH LNG и Volvo FM LNG са с Пълно типово европейско утвърждение и сертифицирани според Европейски стандарт ECE R110.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР