Volvo Trucks обяви, че представител на нейното портфолио, оборудван с

...
Volvo Trucks обяви, че представител на нейното портфолио, оборудван с
Коментари Харесай

Електрически камион на Volvo с първи независим тест

Volvo Trucks разгласи, че представител на нейното портфолио, оборудван с напълно електрическа задвижваща система- Volvo FH Electric, е бил подложен на първи самостоятелен тест в действителни пътни условия.

Изпитанието с Volvo FH Electric е било извършено от профилираният публицист Ян Бургдорф, като той е седнал зад кормилото на тежкотоварната машина в нейното цялостно натоварване (общо тегло 40 тона), а определеният маршрут е включвал както високоскоростни и магистрални пътища, по този начин и съществени изкачвания и прави с доста завои.

"Трябва да си призная, че по време на ръководството си, този камион е толкоз, в случай че не и по-пъргав, от дизелов камион ", разяснява Бургдорф. "Шофьорите ще бъдат сюрпризирани от това какъв брой елементарно се ръководи той, какъв брой е спокоен и какъв брой добре реагира. Няма безусловно никакви трептения ".

След приключването на тестването с Volvo FH Electric са били регистрирани следните данни- при междинна скорост на придвижване 80 км/ч, разходът на сила е бил 1.1 kWh на километър, а постигнатият пробег е бил 345 километра.



От Volvo разясняват, че опитът показва склонност на FH Electric за изминаването на до 500 километра на дневна база, при малко прекъсване за обяд и дозареждане.

Стратегията на Volvo планува, че електрическите коли ще образуват половината от продажбите на компанията през 2030 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР