Volvo Trucks обяви, че компанията работи усилено по нов свой

...
Volvo Trucks обяви, че компанията работи усилено по нов свой
Коментари Харесай

Volvo Trucks работи по нов електрически влекач с до 1000 километра пробег

Volvo Trucks разгласи, че компанията работи интензивно по нов собствен проект- първи за марката влекач, оборудван с напълно електрическа задвижваща система и водородно задвижване вид горивна клетка.

От Volvo Trucks разясняват, че сходен тип задвижване, което ще бъде въведено в употреба от компанията през втората половина на това десетилетие, е извънредно уместно в случаи когато маршрутът планува по-дълги преходи, както и при превозването на по-тежки товари.

"Разработваме тази технология от няколко години и възприятието от това да забележим камионите да минават сполучливо по тестовата писта е отлично ", разяснява Рогер Алм, президент на Volvo Trucks. "Комбинацията от и електрическо с атомна клетка (задвижване) ще даде опция на нашите клиенти изцяло да отстраняват CO2 излъчванията от техните камиони, без значение от транспортната задача ".



От Volvo Trucks споделят, че новият им камион ще предложи експлоатационен пробег сравним с този на дизеловите модели- до 1000 километра, а нужното време за презареждане е по-малко от 15 минути. Двете интегрирани водородни горивни кафези са с потенциал от към 410 конски сили.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР