Volvo Trucks обяви, че компанията е станала първата в света

...
Volvo Trucks обяви, че компанията е станала първата в света
Коментари Харесай

Volvo Trucks стартира серийното производството на тежкотоварни електрически камиони

Volvo Trucks разгласи, че компанията е станала първата в света световен производител на камиони, която започва серийно произвеждане на напълно електрически тежкотоварни камиони (44 тона GCW).

Volvo Trucks започва производството на 100% електрически версии на моделите си FH, FM и FMX, за класическите версии на които от компанията споделят, че образуват към 66% от общите продажби на марката. Сглобяването на електрическите камионите се реализира на същата поточна линия като за тези с мотор с вътрешно горене, а батериите се доставят от новото индустриално оборудване на компанията в Гент.

В резултат на новата самодейност на Volvo Trucks, компанията към този момент разполага с шест напълно електрически пазарни оферти, което е лидерски индикатор в международен мащаб.

" Продали сме към 1000 единици от нашите тежки електрически камиони и повече от 2600 от нашите електрически камиони като цяло ", разяснява Роджър Алм, президент на Volvo Trucks. " Очакваме размерите да се усилят доста през идващите няколко години. До 2030, най-малко 50% от камионите, които пордаваме в международен мащаб би трябвало да бъдат електрически ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР