Volvo Cars си постави нови и още по-амбициозни цели за

...
Volvo Cars си постави нови и още по-амбициозни цели за
Коментари Харесай

Volvo иска още по-бързо да стане щадящо климата

Volvo Cars си сложи нови и още по-амбициозни цели за идващите години и десетилетия. Единият фокус е върху биологичното многообразие. Компанията желае да финансира всичките си отговорности „ на зелено " още през 2025 година

„ Действията за битка с изменението на климата не подлежат на разискване. Изцяло електрическият преход е значима стъпка в нашето пътешестване " - сподели Джим Роуън, основен изпълнителен шеф и президент на Volvo Cars - „ Докато продължаваме да понижаваме излъчванията в нашата верига на цената, ние носим отговорност да създадем повече и също по този начин да се оправим с нашия отпечатък върху биологичното многообразие и да подобрим живота на хората. Нашата обновена тактика оказва помощ да създадем тъкмо това. "

След публикуването на своята тактика за резистентност през 2019 година, Volvo Cars реализира огромен прогрес към реализиране на задачите си за запазване на климата. 69 % от оперативния бизнес (2019: 55 процента) в този момент се ръководи с неутрална във връзка с климата сила, а неутралното във връзка с климата електричество се употребява във всички индустриални мощности по света (2019: 80 процента).

Освен това Volvo Cars понижи излъчванията на CO2 за транспортно средство с 19 % от 2018 година Производителят на първокласни коли в този момент желае да понижи своите излъчвания на парникови газове до нула до 2040 година По пътя към климатичната индиферентност, която също е набелязана за 2040 година, Volvo Cars отива към тази цел една крачка напред - компанията желае да понижи действителните си излъчвания и да употребява единствено по този начин наречените „ негативни излъчвания ", с цел да понижи неизбежните вредностни излъчвания.

Volvo Cars предизвиква своите снабдители да преследват сходни амбициозни цели. Този проект е подсилен от тъй наречените „ зелен дълг " или финансиране на активи, обвързани с критериите за резистентност до 2025 година До 2030 година Volvo Cars също желае да стане производител на напълно електрически коли - и да понижи излъчванията на CO2 на транспортно средство със 75 % спрямо 2018 година

Комбинацията от прекосяване към електрически коли и 30-процентно понижение на излъчванията във веригата за доставки и интервенции ще помогне за това амбициозно понижаване на CO2. От 2019 година от ден на ден и повече рециклирани материали се употребяват в нови транспортни средства - съвсем 25 %, или една четвърт, от алуминия, употребен в новото Volvo EX30, да вземем за пример, към този момент е употребен наново, до момента в който рециклираното наличие на стомана и пластмаса в транспортното средство е 17 %.

До 2030 година междинният % на преработване в целия автопарк на Volvo би трябвало да бъде 30 %. Най-малко 35 % от колите Volvo, излизащи на пазара през новото десетилетие, би трябвало да идват от рециклирани източници. Компанията също по този начин цели общо 99 % от нейните световни боклуци да бъдат наново употребявани или рециклирани до 2030 година (2022 година: 94 процента).

Volvo Cars в този момент си слага дълготрайна цел за реализиране на позитивно чисто влияние в цялата си верига на цената и допринасяне за стабилно бъдеще. В допълнение към минимизирането на въздействията, Volvo Cars взе участие във възобновяване и регенерирането на природата. Това изисква композиция от краткосрочни и дълготрайни ограничения, които Volvo Cars създава сега.

Това включва да вземем за пример способи, които заобикалят или понижават въздействието на личната верига на цената на компанията и създаването на стратегия за възобновяване и опазване на екосистемите, в които компанията работи или от които извлича своите артикули. Освен това Volvo Cars желае да увеличи осведомеността по отношение на проблемите на биоразнообразието, когато работи с сътрудници по веригата за доставки. Назад

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР