Володя Пачев, председател на Асоциацията на домашните пивовари в България,

...
Володя Пачев, председател на Асоциацията на домашните пивовари в България,
Коментари Харесай

Как да си направим домашна бира

Володя Пачев, ръководител на Асоциацията на домашните пивовари в България, споделя своите препоръки за тези, които желаят да си подготвят лична бира. Той споделя и за разликите сред фабричното и домашното питие.



Пачев споделя своя опит и познания в региона на домашното пивоварство. Той обръща внимание на обстоятелството, че с цел да се стартира с процеса на варене на домашна бира, не се изисква доста повече от предпочитание. Пивоварът разкрива, че главните съставки за производството на бира са ечемичен малц, хмел, квас и вода.

Според Пачев множеството хора вече разполагат с нужното съоръжение в своите кухни. “За начало би трябвало да имате една по-голяма тенджера с размер към 5 литра “, споделя той.

“Също по този начин, ще ви бъде нужен някакъв тип филтър или тензух , посредством който да цедите пивото, и една кофа с кранче, която може да послужи като спонтанен ферментатор. Температурата на ферментацията би трябвало да бъде сред 18 и 25 градуса. Според Пачев съвсем всеки може да откри уместно място, където да извърши дребна пробна варка “, поучава той.

Володя Пачев подчертава върху обстоятелството, че процесът на варене на домашна бира е освен занимателен и креативен , само че и разрешава на хората да основават неповторими усети, които отразяват техния персонален усет и желания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР