Володимир Зеленски и датския премиер Мете Фредериксен подписаха 10-годишно споразумение

...
Володимир Зеленски и датския премиер Мете Фредериксен подписаха 10-годишно споразумение
Коментари Харесай

Украйна и Дания подписаха 10-годишно споразумение в областта на сигурността

Володимир Зеленски и датския министър председател Мете Фредериксен подписаха 10-годишно съглашение за съдействие в региона на сигурността сред страните им.


Англия, Германия и Франция по-рано подписаха сходни съглашения за подкрепяне на Украйна в отблъскването на съветската експанзия въз основа на уговорката, стихотворец от Г-7 през юли предходната година, заяви „ Киев Индипендънт “.


Дания е първата страна отвън Г-7, която завърши договорката. Още на 22 февруари Копенхаген разгласи, че подписва контракта с Киев.


Сделката, подписана в навечерието на втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия, планува 1,8 милиарда евро датска поддръжка за Украйна през 2024 година

Датският фонд за поддръжка на Украйна също по този начин е отпуснал 8,5 милиарда евро за интервала 2023-2028 година

Като един от водачите на обединението на изтребителите Копенхаген даде обещание да поддържа напъните на съдружниците за доставяне на Украйна със самолети F-16 и нужното образование.

Предвидени са също по този начин разпореждания за подкрепяне на развиването на военноморските сили на Украйна, старания за разминиране и доставка от Дания на безпилотни летателни апарати, информационно съоръжение и радари.

Сделката включва уговорката на Копенхаген да поддържа устрема на Украйна към Европейски Съюз и НАТО, както и глобите против Русия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР