Volkswagen постави началото на изграждането на първи по рода за

...
Volkswagen постави началото на изграждането на първи по рода за
Коментари Харесай

Първият батериен гигазавод на Volkswagen ще заработи през 2025 година

Volkswagen сложи началото на построяването на първи по рода за компанията цех за произвеждане на батерийни детайли за електрически автомобили в Европа и анонсира основаването на нова компания- PowerCo, която ще дава отговор за активността на Volkswagen Group в региона на батериите в международен мащаб. Очакваната инвестиция в новата компания е над 20 млрд евро до 2030 година, продажбеният й капацитет е 20 млрд евро, а предстоящата работна мощ е 20 000 индивида единствено на територията на Европа.

Както към този момент стана известно, първият батериен гигазавод на Volkswagen Group ще бъде построен на територията на съществуващото оборудване на колоса в Залцгитер.

С него компанията слага началото на стратегия, която планува 6 сходни комплекса в Европа, вероятно развиване на активността в Северна Америка, както и опция за произвеждане на решения за предпазване на сила във независими батерийни модули.

Първият цех за произвеждане на батерийни детайли за електрически автомобили на Volkswagen Group се чака да стартира работата си през 2025 година, като ще предложи годишен потенциал от 40 GWh, което ще е задоволително за енергийното застраховане на към 500 000 електрическия автомобил. Като локация за второто сходно оборудване на групата се показва Валенсия.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР