Volkswagen и китайският производител на електромобили Xpeng разработват съвместно два

...
Volkswagen и китайският производител на електромобили Xpeng разработват съвместно два
Коментари Харесай

Volkswagen и китайската Xpeng готвят два нови модела електромобили за 2026 година

Volkswagen и китайският производител на електрически автомобили Xpeng създават взаимно два електрическия автомобил, планувани за 2026 година за континентален Китай, като първият модел е SUV.

Автомобилните производители подписаха съглашение за съдействие и ще стартират взаимно да се доставят с елементи за транспортни средства, като в същото време понижат разноските, оповестява Automotive News Europe.

През юли Volkswagen заяви, че купува 4,99% от Xpeng за 700 милиона $ с проект двете компании да създадат два електрическия автомобил дружно през 2026 година Покупката беше приключена през декември.

Подобно на други производители на коли с мотори с вътрешно горене, немският тръст стартира да усеща опасност от китайските си съперници в Китай и съглашението за работа с Xpeng е ориентирано към връщане на пазарния дял в Китай посредством съчетание на нововъведения в дизайна и инженерството, редуциране на времето за произвеждане с 30%.

" На най-големия и най-бързо разрастващ се пазар на електрически автомобили в света скоростта е фундаментална ", съобщи членът на борда на VW Group и началник на подразделението в Китай Ралф Брандстатер.

Китай е най-големият пазар на коли и електрически автомобили в света, като продажбите на електрически коли съставляват към 60% от общите продажби.
 Nio и Xpeng изненадаха пазарите с рекордни продажби
Nio и Xpeng изненадаха пазарите с рекордни продажби

Добрите резултати са позитивен знак за траекторията на китайския пазар, споделят анализатори

Автомобилите, създадени посредством партньорството, ще носят логото на VW, само че ще употребяват платформа, създадена от двете компании, която се базира на така наречен технология Edward на Xpeng, която се употребява в модела G9 на марката.

Миналата година китайският колос BYD изпревари Volkswagen като най-продаваната автомобилна марка в Китай. За първи път авто производител изпреварва немската марка най-малко от 2008 година насам.

Volkswagen беше най-продаваната марка в Китай от 15 години и има доста въздействие, само че към този момент има смяна в държанието на китайските консуматори, които вършат покупки на по-евтини високотехнологични електрически автомобили.
 Volkswagen ще влага 180 милиарда евро до 2028-а
Volkswagen ще влага 180 милиарда евро до 2028-а

Допълнителна информация ще бъде споделена на годишната конференция на компанията на 13 март

През 2023 година Xpeng продаде 141 601 изцяло електрически автомобила на клиенти от континента, което е растеж от 17% по отношение на годината.

Volkswagen влага към 1 милиард евро в нов център за разработка и доставка на електрически автомобили в Хефей, Китай.

Докато автомобилните производители понижават разноските, Xpeng ще наеме 4000 души тази година и ще влага милиони долари в изкуствен интелект за своите електрически автомобили.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР