Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 (Бургас) започна повече от

...
Волейболният шампион на България Нефтохимик 2010 (Бургас) започна повече от
Коментари Харесай

Нефтохимик отнесе Тетевен Волей на старта на Група 1

Волейболният първенец на България Нефтохимик 2010 (Бургас) стартира повече от чудесно на шампионата в квалификационна Група 1 за съставяне на първа и втора осмица на Суперлигата за сезон 2020/2021, на която е хазаин. Момчетата на Николай Желязков отнесоха Тетевен Волей с в първия мач от шампионата, игран този следобяд в зала " Младост ".

По-късно довечера е втората среща за деня сред ЦСКА и Дунав (Русе). Утре (15 октомври) бургазлии ще играят против " алените " от 18,00 часа, а преди този момент от 15,30 часа един против различен ще излязат Тетевен и Дунав.

Само спечелилият в в групата ще се класира непосредствено за първата осмица на Суперлигата. А класиралите се на 2-ро и 3-то място ще не престават борбата, като ще играят между тях в серия до 2 победи от 3 мача, като се зачита и срещата сред двата отбора в групата.

Най-полезен за Нефтохимик бе Жани Желязков, който игра доникъде на втория гейм, с 11 точки (1 блок, 2 аса и 67% успеваемост в атака) за успеха. Денис Карягин добави още 8 точки (1 блок, 1 ас, 43% успеваемост в офанзива и 60% положително посрещане) за триумфа.

За отбора на Тетевен Руско Тонев (3 блока, 2 аса и 75% успеваемост в атака) и Илиян Иванов (1 ас, 44% успеваемост в офанзива и 50% положително посрещане) приключиха с по 8 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР