Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) се изправят днес (14

...
Волейболният отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас) се изправят днес (14
Коментари Харесай

Нефтохимик на прага на полуфинал в Европа

Волейболният тим на Нефтохимик 2010 (Бургас) се изправят през днешния ден (14 февруари) против гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея), с националът Тодор Алексиев в състава си, в среща-реванш от 1/4-финалите на втория по мощ европейски шампионат за Купата на CEV. Мачът е от 17,00 часа в известната зала " Мелина Меркури Рентис " в Пирея.

В първия мач сред двата отбора Нефтохимик завоюва с 3:1 гейма пред цялостните трибуни на зала " Младост " в Бургас. Сега първенецът на България се нуждае единствено от два извоювани гейма, с цел да се класира за полуфиналите в шампионата. От друга страна " червено-белите " от Пирея би трябвало да гонят наложителна победа с 3:0 или 3:1, с цел да стигнат до така наречен " златен " гейм.

Може да се каже, че бургазлии са пред мача си на годината и са изправени пред най-голямото си предизвикателство – присъединяване на полуфиналите за Купата на CEV. При триумф Нефтохимик ще запише най-голямото си достижение в своята история до в този момент. Шампионите имат действителни шансове да преодолеят Олимпиакос, макар че гостуват и се чака невероятна поддръжка и конюнктура в залата в Пирея.

" Играл съм веднъж тук в залата против Олимпиакос с екипа Левски, а съгласно мен Левски е надалеч по-голям дразнител в Европа спрямо Нефтохимик, само че публиката не беше кой знае какво. Така, че допускам и през днешния ден няма да бъде цялостна залата. По-важното е какво ще създадат шестте от другата страна ", показа разпределителят и капитан на Нефтохимик Георги Братоев пред bTV.

" Знаете по какъв начин е. Феновете на Олимпиакос са... по какъв начин да кажа, луди и основават една невероятна конюнктура да се играе ", съобщи пък Тодор Алексиев.

При триумф Нефтохимик ще срещне на полуфиналите в Купата на CEV италианския гранд Тренто.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР