Волейболният национал Цветан Соколов, който няма да играе в първите

...
Волейболният национал Цветан Соколов, който няма да играе в първите
Коментари Харесай

Цветан Соколов се защити: За мен винаги е било чест да нося фланелката на България

Волейболният национал Цветан Соколов, който няма да играе в първите мачове на България за Лигата на нациите, изложи позицията си за отсъствието с дълъг пост в профила си във Facebook. Селекционерът Пламен Константинов разгласи, че Соколов е предпочел да почива и, че двамата имат разлики във вижданията. Не е ясно дали диагоналът ще попадне в националния тим за Европейското състезание и олимпийските квалификации. Ето и позицията на състезателя на Динамо Москва:

" Здравейте! От доста месеци не съм използвла обществените мрежи, само че в този момент желая да употребявам точно тях, с цел да стигна до тези от Вас, които ги интересува. Много неща се тиражират в медиите по отношение на моето неявяване сега от Лигата на нациите - само че ми се коства някак редно да кажа и моята позиция.

С горделивост, чест и отговорност постоянно съм носил националната фланелка и всички отговорности - хубави и неприятни - които носи тази привилегия след себе си. Не скърбя за нищо по пътя ми, само че бих съжалявал, в случай че този път си замълча и не кажа нещата такива каквито са.

Г-н Пламен Константинов даде 2 изявленията, които представям мен и отсъствието ми от Лигата на нациите по избран метод. Интервюта, представящи единствено една позиция и една позиция, не са справедливи и мисля, че имам право на отговор - въпреки и тук.

Миналата година на провела се среща сред нас той показа своята концепция за националния тим и моето присъединяване в него. На тази среща той ми сподели, че би желал да вземам участие (така както е споделил и в дадените от него интервюта) на 2 шампионата от Лигата на нациите и по-късно на Европейското и Олимпийската подготовка. На тази среща аз неведнъж му споделих, че предпочитание имам и постоянно съм имал. Но му споделих, че всичко зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от физическото ми положение. Има доста условия, които не мисля да разисквам тук, само че с които той е осведомен. Разбрахме се към края на сезона да обсъдим по какъв начин се усещам и по какъв начин бих могъл да бъде потребен на националния тим (който постоянно даже и макар положението си съм подкрепял и не един и двама индивида знаят това). Сезонът беше към своя край, само че аз не получих позвъняване, диалог или каквото и да било от него като основен треньор.

Малко след края на шампионата, в който играех, ми се обади мениджърът на тима – Стефан Чолаков, който до през днешния ден е единственият, който е разговарял с мен. На него му пресъздадох диалога, както и положението ми сега. И двамата говорихме, че аз ИМАМ ЖЕЛАНИЕ, само че по справедливи аргументи НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ да бъда потребен в първите срещи на тима. След този диалог  никой различен не ми се е обадил и не се е интересувал от положението ми и това, което обсъдихме с него по телефона.

Честно казано, чаках да се чуя с основния треньор, откакто научи за това (макар и от различен, който се свързал с мен), чаках, че ще изиска да мина на обзор да работим върху нещата, които би трябвало да възвръщам, че ще ми бъде направена стратегия за възобновяване и ред други неща, които са някак естествени и разумни, само че уви! Ако е трябвало да се явя някъде или да се срещна с някого, който би желал да научи или реши какво е моето здравословно положение – то аз щях да отида да се срещна с него и две отзиви за това няма! Всички експерти, с които съм имал достойнството и удоволствието да работя, знаят това, тъй като познават доста добре моето отношение освен към работата ми, в залата, само че и отвън нея, към тимовете и към хората, с които работя.

Може да има разминаване в метода, вижданията, връзката, само че не и в желанието. Аз ЖЕЛАНИЕ постоянно съм имал, справедливи и действителни фактори не постоянно са ми разрешавали да давам максимума и да бъда постоянно до тима тогава, когато е трябвало. Това са неща, които доста хора знаят, само че за които си понесох доста несправедливи оценки и отзиви във времето.

ЖЕЛАНИЕ и ВЪЗМОЖНОСТ са две разнообразни неща, само че медиите не са нито средство, нито метод, посредством които това би трябвало да бъде изяснявано. За да има изясняване на обстановката, би трябвало да има връзка, обзор на обстоятелствата, разбор на обстановката, преценка на събитията и към този момент едвам по-късно единодушие или различие. От основаването на ненужно напрежение не печели никой – нито тимът, нито последователите, нито волейболът.

Винаги съм излизал да се боря за победи на България с високо вдигната глава. Давал съм всичко, което мога за това и въпреки то не постоянно да е било задоволително в очите на доста хора – то е било това, с което на този стадий съм могъл да оказа помощ на тима. Винаги съм подкрепял младото потомство в залата и отвън нея и момчетата знаят това. В един тим би трябвало да се търси салдото и всички да сме единни, с цел да има същински колектив. Ето за какво и не постоянно съм заемал крайни позиции и отзиви, само че това не трябва да се бърка с неналичието на такива, а би трябвало да кореспондира на желанието, което непрекъснато съм влагал - всички да се разбираме в името на това да градим едно прелестно бъдеще за българския народен волейболен тим.

Съжалявам, че се постанова по този метод да представям моята позиция, тъй като методите тези неща да се обясняват, разискват и преценят са други съгласно мен. Но поради събитията през последните дни и метода, по който нещата бяха показани, нямам различен избор, по който мога да защитя себе си и името си, което толкоз години съм градил. Ако нещо желая да предам на младите – това е да не позволяват позицията им да не бъде чута и това, за което са се борили и градили толкоз години ежедневно в живота им да бъде по някакъв метод дискредитирано.

За мен е било и постоянно би било чест и привилегия на нося фланелката с герба на България! ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР