Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) спечелиха Суперкупата

...
Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) спечелиха Суперкупата
Коментари Харесай

Мартин Атанасов и Зираатбанк спечелиха Суперкупата на Турция

Волейболният национал Мартин Атанасов и неговият Зираатбанк (Анкара) завоюваха Суперкупата на Турция. Атанасов и съотборниците му надиграха Аркас Спор (Измир) с 3:0 (25:19, 26:24, 25:20) в разногласието за трофея, игран този следобяд пред към 2000 фенове в зала " Башкент " в турската столица.

Това е втора поредна и общо трета Суперкупа на страната за Зираатбанк. Мартин Атанасов беше в основата на триумфа и предходната година, когато Зираатбанк надви над Спор Тото (Анкара) с 3:2 гейма.

Мартин Атанасов игра цялостен мач за Зираатбанк и приключи със 7 точки (1 блок, 1 ас, 50% успеваемост в офанзива и 42% положително посрещане) за триумфа . Над всички бе Вутер Тер Маат със страхотните 19 точки (1 блок, 2 аса и 59% успеваемост в атака) за успеха.

За отбора на Аркас Ефе Мандирачъ (1 блок, 1 ас и 48% успеваемост в атака) и Мирза Лагумджия (2 блока, 60% успеваемост в офанзива и 38% положително посрещане) осъществиха 14 и 11 точки.

Тази събота (1 октомври) започва и шампионата в турската Лига 1, като Зираатбанк приема Бурса Бююкшехир Беледийе, до момента в който Аркас гостува на Алтекма, с младежкият национал Георги Татаров в състава.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР