Волейболни шампиони изиграха символичен мач с хората от жилище за

...
Волейболни шампиони изиграха символичен мач с хората от жилище за
Коментари Харесай

Волейболни шампиони играха с кауза

Волейболни първенци изиграха алегоричен мач с хората от жилище за лица с умствена назадничавост в Бургас. Всички дружно откриха новата им ударопоглъщаща площадка за волейбол и бадминтон. Сред гостите бяха кметът на града Димитър Николов, Валентин Братоев, Николай Учиков, Иван Станев и Николай Николов.

Израснали по институции, порасналите девойки и момчета от предпазеното жилище, са най-големите почитатели на двата бургаски тима - първенецът Нефтохимик 2010 и Дея спорт, и не пропущат техните мачове в зала " Младост ". Сега освен ще гледат, само че и ще могат да играят волейбол.

" Това е подарък за тях! Няма нищо по-хубаво от това двата бургаски тима през днешния ден да са тук. Радвам се, че те ще застанат покрай нас, както и ние до тях. Спортът е здраве, би трябвало да се спортува! ", сподели капитанът на волейболният първенец Нефтохимик Иван Станев, преди да подари топки и тениски.

" Тези хора ни подкрепяха на нашите мачове в залата, когато играехме и беше голямо благополучие да забележим едни хора, които са в затруднено състояние, изпитаха и те страст в залата. А построяването на едно такова игрище, въпреки и в по-малки размери за тях, съгласно мен, е прелестен жест. И би било хубаво да светне лампичка на повече места, че хора като тях имат потребност от тези работи, да не бъдат забравяни! ", добави Валентин Братоев.

" Ако не е магията на спорта може би нито те щяха да знаят кои сме ние, нито ние щяхме да знаем за тях. За нас е извънредно наслаждение да сме тук. Предполагам и за тях. Казвам сега и настръхвам в действителност, тъй като би трябвало да сме хора! Трябва да си оказваме помощ в този живот! Това е най-важното! ", не скри страстите си и някогашният център на националния тим Ники Николов.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР