Волейболната Суперкупа на Италия ще попадне в ръцете на българин.

...
Волейболната Суперкупа на Италия ще попадне в ръцете на българин.
Коментари Харесай

Български финал решава съдбата на италианската волейболна Суперкупа

Волейболната Суперкупа на Италия ще попадне в ръцете на българин. Но кой ли ще е той? Два отбора с родни волейболисти в състава ще вземат решение ориста на трофея през днешния ден (24 октомври) от 17:00 ч.

От едната страна на мрежата ще бъде " Тренто ". Преди месец в редиците на отбора се завърна Матей Казийски. В полуфинала на мини шампионата против " Перуджа " Императора още веднъж сподели познатата си класа. Той осъществя 15 точки (3 блокади, 48% успеваемост в офанзива и 33% положително посрещане).

" Тренто " пък победи с 3:0 (25:21, 25:21, 25:23) пред близо 2500 фенове в зала " Еуросуоле Форум " в Чивитанова Марке.

Срещу Казийски и компания ще излязат Алекс Грозданов и Денис Карягин с техния отбор - " Монца ". В полуфинала с " Лубе Чивитанова " техният отбор завоюва с 3:1 (25:22, 25:16, 21:25, 25:20).

Грозданов осъществя 9 от точките (2 аса, 3 блокади) за финалистите. Карягин не влезе в игра, само че бе измежду запасите в отбора.

" Трето " протяга ръце към трета Суперкупа на Италия, до момента в който " Монца " ще спори за трофея за първи път в историята си. Мачовете сред двата отбора до тук в историята са 18. " Тренто " е любимец в мача с 16 триумфа в тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР