Волейболната легенда Николай Иванов сподели очакванията си за представянето на

...
Волейболната легенда Николай Иванов сподели очакванията си за представянето на
Коментари Харесай

Ники Иванов не е оптимист за олимпийска квота при жените

Волейболната легенда Николай Иванов показа упованията си за представянето на националния тим при дамите. В студиото на "Златният гейм " той не скри скептицизма си, че отборът мъчно би се преборил за олимпийска квота, каквато цел имат сложена от управлението на федерацията.

„ С тези динамични процеси, които вървят в женско направление, просто няма други състезателки. В състава са попаднали състезателките, които са се показали най-добре през годината”, показа Ники Иванов.

Част от най-хубавите ни волейболистки няма да могат да оказват помощ на състава, което може би ще се окаже основно за представянето на тима.

Женският отбор, който е воден от Иван Петков стартира подготовка за новия сезон на 29 април (понеделник) в София. Тренировъчният развой се води в столичната зала „ Христо Ботев “.

„ Нормално е някое момиче, което е играло 7-10 мача на положително равнище, да получи повиквателна. Само в София има 10 тима, които се занимават с женски волейбол. Но когато децата станат на 16-17 години, нещата свършват, тъй като нямат първи тимове. Но децата има. Но въпросът е, че би трябвало да има ясна визия. Не може на 15 години да се играе за девойки-младша, девойки-старша и дами. Те физически и душевен нямат да устоят ", добави още Ники Иванов.

На 17 май волейболистките отпътуват за Русе, където следва първото им тестване – домашен шампионат от Волейболната лига на нациите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР