Волейболистките на Славия победиха като гости ЦСКА с 3:2 (19:25,

...
Волейболистките на Славия победиха като гости ЦСКА с 3:2 (19:25,
Коментари Харесай

Изненада за Купата при жените - Славия отстрани ЦСКА

Волейболистките на Славия победиха като посетители ЦСКА с 3:2 (19:25, 25:19, 28:30, 25:20, 15:11) в мач от 1/4-финалите в шампионата за Купата на България при дамите, който се игра в столичната зала " Васил Симов ".

Така " белите " сътвориха изненада още от старта на конкуренцията, като отстраниха устойчиво представящите се " армейки ". С този триумф Славия се класира за финалната четворка на шампионата, която ще се организира след привършване на финалния плейоф в НВЛ-жени.

Срещата бе изпълнена със мощни моменти и спадове и от двете страни на мрежата, като двата отбора си разменяха водачеството. ЦСКА не сподели действителните си възможноти, а славистките се възползваха с цялостни сили от този процес. " Белите " изоставаха с 1:2 гейма, само че в този миг откриха сили за цялостен поврат, като съумяха да повалят " алените ". В петата решителна част играта вървеше равностойно до 8:8, след което Славия взе две точки преднина, а това пречупи домакините. Славия удържа фронта до дъно в този миг и наложи изцяло волята си, като завоюва тайбрека с 15:11, а с това записа и страховит триумф, който класира тима напред в разногласието за трофея.

Над всички за Славия бе Ванеса Иванова със страхотните 27 точки ( 6 аса! , 1 блок и 38% успеваемост в атака) за успеха. За ЦСКА Ивета Станчулова също заби 26 точки (50% успеваемост в офанзива и 27% положително посрещане), само че и това не оказа помощ за триумфа.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР