Волейболистите от националния отбор на Словения постигнаха първа победа в

...
Волейболистите от националния отбор на Словения постигнаха първа победа в
Коментари Харесай

Словения с лесна победа над Тунис в Гданск

Волейболистите от националния тим на Словения реализираха първа победа в олимпийските квалификации. Момчетата на италианския селекционер Алберто Джулиани биха елементарно новобранеца Тунис с 3:0 (25:23, 25:16, 26:24) във втория си мач от шампионата в Група С, игран нощес пред над 4000 фенове в зала " Ерго Арена " в Гданск (Полша).

Така словенците имат 1 победа, 1 загуба и 3 точки, с колкото е и Франция след тежката загуба от домакините - международните първенци от Полша, с 0:3 гейма. Двата тима са само с минимални теоретични шансове да станат спечелили в групата и надлежно да завоюват виза за Олимпиадата в Токио 2020. Начело във краткотрайното класиране с 2 победи от 2 мача и 6 точки е " Дружина полска ", която съвсем несъмнено ще завоюва квотата за Олимпийските игри следващата година.

Днес (11 август), в последните срещи от шампионата, " петлите " ще играят с Тунис, а Словения ще излезе против Полша. Двубоите са надлежно от 13,00 и 16,00 часа българско време.

Над всички за словенския отбор още веднъж беше Тончек Щерн със страхотните 19 точки (1 блок и 64% успеваемост в атака) за успеха.

За тима на Тунис Хамза Наджа завърши с 13 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР