Военновъздушните сили са приземили повечето от по-старите си товарни самолети

...
Военновъздушните сили са приземили повечето от по-старите си товарни самолети
Коментари Харесай

ВВС на САЩ приземиха Херкулес-ите си заради технически проблем

Военновъздушните сили са приземили множеството от по-старите си товарни самолети C-130H „ Hercules “ и техните разновидности заради проблем с витлата им, заяви bg-voice.com.

„ Air Mobility Command ” (AMC) удостовери, че огромна част от флота му от C-130H не може да лети. Все още не е ясно какъв брой време ще отнеме подмяната на всички дефектни витла. Броят самолети от този модел в Съединени американски щати наброяваше 128 при започване на фискалната 2022 година

AMC съобщи, че 116 C-130H са били приземени във вторник заради опасения, че витлата им са дефектни. Проверките през идващите дни ще покажат какъв брой от тях са наранени.

AMC съобщи, че прекъсването на полетите е “широко публикувано ” и визира най-вече запаса на Военновъздушни сили и Националната армия.

В изказване до „ Defense News “ AMC заяви, че екип по поддръжката във военновъздушния логистичен комплекс „ Warner Robins “ в Джорджия е разкрил непрекъснат теч, приближаващ от витло на C-130H. Откритието се случва при тест на мотора на самолета след прекосяването му през техническо обслужване в депото.

Витлото е демонтирано и изпратено в цеха за витла на комплекса, оповестиха от AMC. Там механик е разкрил цепнатина.

При по-нататъшни инспекции е открито, че още две витла имат същия проблем, съобщи „ Defense News ”.
AMC разпореди незабавни образни инспекции на полево равнище на всички C-130H с по-стария модел витло 54H60. Извършени са металургични прегледи и разбори на напреженията, съобщи командването. След тези инспекции „ Air Mobility Command ” издаде спомагателна заповед за незабавна подмяна на проблематичните витла.

Командването съобщи, че заповедта не визира по-новите C-130J и C-130H, чиито витла към този момент са осъвременени.
Това е вторият случай за повече от три години, когато забележителен брой C-130H са приземени заради проблеми с витлата. През февруари 2019 година Военновъздушните сили приземиха 60 C-130H за няколко седмици. По това време приземените самолети бяха съвсем една трета от флота. През идващите седмици витлата на тези C-130 бяха сменени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР