Военновъздушните сили с нова придобивка. Този месец получиха модерна авиационна

...
Военновъздушните сили с нова придобивка. Този месец получиха модерна авиационна
Коментари Харесай

Военновъздушните сили с модерна техника за обучение на млади пилоти

Военновъздушните сили с нова облага. Този месец получиха съвременна авиационна техника за образование на млади водачи.

Четирите самолета на стойност 3,8 милиона лв. и са предопределени за в началото образование. Те разполагат с най-съвременното съоръжение на борда.

Чешките машини са първата облага за образователната авиация от 2004 година година насам. Те са доставени след социална поръчка по контракт от август предходната година. Военновъздушни сили възнамеряват да ги употребяват за в началото образование на млади водачи за понижаване на разноските.

„ С придобиването на тази авиационна техника нальотът ще скочи фрапантно и оттук насетне ни следва взаимна работа с ВВУ и курсантите да излизат с нальот над 200-230 часа. За съпоставяне до момента излизаха с 30-40 часа най-много “, изясни полк. Петър Банков, пълководец на 12-та образователна авиационна база в Долна Митрополия.

Два самолета ще се експлоатират от Военновъздушни сили по военните правила в 12 авиобаза -Долна Митрополия, а останалите два от Висшето военновъздушно учебно заведение.

„ Практическата част стартира от втори курс, тези стратегии ние ги направихме предходната година и са утвърдени от ГВА и военновъздушните сили и ще създадем нововъведения в българската войска. За първи път водачите ще излизат с интернационално приети документи за водачи “, съобщи бриг. Генерал Юлиян Радойски, шеф на Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “.

Инструкторите, които ще приготвят останалите летци, към този момент са минали подготовка в Чехия на самолетите „ Злин “.

„ Сигурен съм,че повече от десетилетие ще бъде интервалът на употреба. Производителят дава гаранция за структурата 6000 часа и по-късно се прави оценка на положението. В Чехия имаше аероплан, който имаше 18 хиляди часа “, заяви подп. Валентин Иванов, шеф отделения „ Летателно-тактическа подготовка “ в 12-та авиобаза.

Двигателите минават техническо обслужване на всеки 50 часа, което още веднъж се извършва от инженерно-техническия състав на авиобазата.

„ Искам да кажа, че съставът на 12 образователна авиационна база е квалифициран за осъществяване на всевъзможни действия с новопостъпилия аероплан - да си го поддържаме и експлоатираме отсега нататък “, означи кап. Ваньо Мачев от 12-та образователна авиационна база.

Самолетите Zlin242 L се употребяват в голям брой страни от НАТО в източната част на Европа – Полша, Унгария, Словения, Хърватия и Северна Македония.

Полети с тези самолети ще стартират след публична гала по тяхното придобиване, която се чака да се състои през януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР