Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета Eurofighter F-2000

...
Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета Eurofighter F-2000
Коментари Харесай

В авиобаза Безмер се предислоцираха 6 самолета от ВВС на Испания в рамките на мисията на НАТО по усилена охрана на въздушното пространство

Военновъздушните сили на Кралство Испания предислоцираха 6 самолета Eurofighter F-2000 Typhoon в авиационна база Безмер.

Българските и испанските изтребители ще извършват взаимно задания в границите на задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство по Източния фланг на Алианса в интервала 14 ноември – 2 декември 2022 година

„ Българските военновъздушни сили ще продължат да работят за националния принос към Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО (NATINAMDS). Съвместното осъществяване на задания от Военновъздушни сили на България и Испания в задачата на НАТО по усилена защита на въздушното пространство обезпечава способността на българската бойна авиация да работи интегрирано със силите на съдружниците и да охранява въздушното пространство на страните-членки на Алианса “, уточни командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

„ С това краткосрочно пребазиране Испания потвърждава своите качества и подготвеност да способства за груповата защита на НАТО в Черноморския район “, съобщи генерал-лейтенант Франсиско Брако Карбо, пълководец на испанското Съвместно командване по интервенциите. „ Очакваме с неспокойствие да работим с българския екип в авиобаза Безмер и да демонстрираме общите си задължения към груповата защита “, добави още генерал-лейтенант Карбо.

При осъществяване на взаимните задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от Военновъздушните сили на България и Испания българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР