Военновъздушните сили на Финландия ще участват в противовъздушната отбрана на

...
Военновъздушните сили на Финландия ще участват в противовъздушната отбрана на
Коментари Харесай

Фински изтребители F/A-18 Hornet ще патрулират над България

Военновъздушните сили на Финландия ще вземат участие в противовъздушната защита на НАТО в България, Румъния и Черно море, се споделя в известие за медиите на министъра на защитата на Финландия Анти Хекянен.


Следващата година Финландия ще взе участие в така наречен задачи на НАТО в спокойно време с един транспортен съд на военноморските сили и с най-много 8 изтребителя F/A-18 Hornet на военновъздушните сили.

" Активното присъединяване на съдружниците в взаимните отбранителни задания на НАТО в спокойно време е сигнал за единение и ускорява възпирането ", споделя Хекянен пред финските медии.

" Участието би трябвало да се преглежда като част от естествената работа на една съюзническа страна, при която военните запаси се употребяват за въздържане и отбрана на алианса. Ние носим личната си отговорност за общата защита и възпирането в цялата зона на съюза. "

Държавният съвет ще показа на Народното събрание отчет за присъединяване на Финландия в взаимните отбранителни задания на НАТО в спокойно време през февруари.

Задачите включват въздушно наблюдаване и въоръжени патрулни полети под управлението на интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на НАТО, оповестяват от Министерството на защитата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР